Trend Micro treedt toe tot Cyberveilig Nederland

Lidmaatschap van Trend Micro moet leiden tot betere security awareness in Nederland

| Trend Micro | 2 min | 28 maart 2022 13:04
Copyright: Cyberveilig Nederland
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity, is lid geworden van Cyberveilig Nederland (CVN). CVN zet zich onder andere in voor het verbeteren van kwaliteit en transparantie in de cybersecuritysector door kennis en kunde te delen. Trend Micro wil met het lidmaatschap de security awareness in Nederland naar een volgend niveau tillen door middel van deze kennisdeling.

Petra Oldengarm, directeur bij Cyberveilig Nederland: “We zijn ontzettend verheugd dat Trend Micro lid is geworden van CVN. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring en veel kennis op het gebied van cybersecurity en draagt de kernwaarden van onze vereniging ook actief uit. Alleen door actief samen te werken maken we Nederland digitaal veilig. Trend Micro is hierin een belangrijke speler.”

Trend Micro werkt internationaal op elk niveau met diverse partijen samen, zoals Interpol, Europol en andere organisaties die de wereld zonder winstoogmerk en commercieel belang veiliger willen maken. Ook op lokaal niveau werkt Trend Micro samen met IT security-partijen om Nederland digitaal weerbaarder te maken.

“Het security bewustzijn in de Nederlandse markt moet echt omhoog, want dat is nog niet op het niveau van waar we het willen zien. We zijn zowel zakelijk als privé enorm afhankelijk van IT-systemen, en staan daar helaas niet vaak meer bij stil. Awareness is de sleutel tot het voorkomen van cyberaanvallen”, aldus Pieter Molen, Technical Director Benelux bij Trend Micro. “De doelstellingen van Trend Micro en CVN, waar ontzettend veel kennis zit, sluiten naadloos op elkaar aan: CVN maakt Nederland digitaal veiliger en wij zitten al drie decennia in de beveiliging van IT-omgevingen. Je kunt daardoor spreken van een ‘perfect fit’. Zorgen dat de wereld veiliger wordt zit in ons DNA.”

Ilona van Ginkel, Head of Marketing bij Trend Micro Nederland: “CVN is één van de grotere initiatieven op dit gebied en maakt de overheid en het bedrijfsleven bewuster van het belang van cybersecurity. We zijn aangesloten vanuit maatschappelijk oogpunt omdat we met onze kennis graag inzicht creëren in hoe de onderwereld zich beweegt om zo bij te dragen aan een veiligere wereld. Het recente voorval met Log4j is een mooi voorbeeld: door kennis te delen hebben we flinke stappen kunnen zetten op de Nederlandse markt. Hierdoor hebben veel aanvallers toch niet het succes geboekt waarvoor we aanvankelijk vreesden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.