ESET Nederland en RTL Z maken samen allereerste Nederlandse tv-programma over cybersecurity

Met het programma wil ESET ondernemers en medewerkers informeren over de digitale risico's

| ESET | 2 min | 28 maart 2022 18:02
ESET Nederland, wereldwijde digital security-leider, en RTL Z bundelen hun krachten in een tijd waarin digitale beveiliging belangrijker is dan ooit. Vanaf 1 april presenteren zij ‘Cyber Sessies’ - het allereerste Nederlandse tv-programma waar cybersecurity centraal staat.

Gedurende deze zesdelige serie gaan Presentator Remy Gieling, journalist Harm Teunis en (afwisselend) Dave Maasland, CEO van ESET Nederland, in gesprek over de belangrijkste actuele thema’s binnen de wereld van digitale veiligheid. Daarnaast is er in alle afleveringen aandacht voor de cyber-ervaringen van bedrijven en ondernemers.

Dave Maasland is enthousiast over het programma: “De komende jaren gaat de inzet van technologie grotendeels bepalen hoe succesvol we onze huidige maatschappelijke uitdagingen zullen aanpakken. Digitale veiligheid is hierdoor keiharde noodzaak geworden voor een betere toekomst. En daarom is het belangrijker dan ooit om mensen niet af te schrikken voor technologiegebruik, maar ondernemend Nederland juist in beweging te krijgen om digitaal veiliger te gaan ondernemen. De afgelopen jaren is de aandacht voor digitale veiligheid enorm toegenomen, maar het staat bij veel organisaties nog steeds niet hoog genoeg op de agenda. Het feit dat RTL Z hier een programma aan wijdt, voelt dan ook als een belangrijke mijlpaal voor de digitale weerbaarheid van Nederland.”

Nu zelfs president Biden waarschuwt voor digitale aanvallen vanuit Rusland, is het essentieel om meer kennis op te doen over digitale veiligheid én actie te ondernemen. De samenwerking met RTL Z en ‘Cyber Sessies’ is ontstaan vanuit ESET’s missie om Nederland veiliger te maken en de visie dat kennis over digitale veiligheid voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Er wordt gesproken met een slachtoffer van ransomware of wordt bedrijven gevraagd hoe zij hun digitale veiligheid - en daarmee de vooruitgang van hun bedrijf - proberen te borgen. Elke week haken diverse gerenommeerde experts op het gebied van cybersecurity aan om ook hun inzichten en expertise te delen. Onderwerpen die aan bod komen zijn risicomanagement, de situatie in Oekraïne, hoe ondernemers zichzelf en hun organisatie kunnen beschermen en de rol van de overheid op het gebied van digitale veiligheid.

Met het programma wil ESET ondernemers en medewerkers informeren over de digitale risico’s en hen inspireren over de mogelijkheden van beveiligde digitale technologie. Ook biedt ‘Cyber Sessies’ kijkers handvatten om zelf de digitale veiligheid van hun organisaties te verbeteren.

‘Cyber Sessies’ is van 1 april t/m 6 mei iedere vrijdagmiddag om 16:30 te zien op RTL Z. Uitzendingen worden herhaald op maandag om 11:30 en woensdag om 09:30 en zijn daarnaast terug te kijken op RTL.nl en Videoland.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESET
ESET begon zijn leven als een pionier op het gebied van antivirusbescherming en creëerde bekroonde software voor het detecteren van bedreigingen. Nu is het doel van ESET om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de adembenemende mogelijkheden die technologie biedt. Tegenwoordig stellen onze beveiligingsoplossingen bedrijven en consumenten in staat om het meeste uit de digitale wereld te halen.
Meer over ESET
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.