Realtime vertalen in de zorg tijdens videoconsult

Vanaf heden is een videoconsult ook mogelijk als behandelaar en patiënt elkaars taal niet spreken

| Webcamconsult | 2 min | 30 maart 2022 9:29
Gewaardeerd
Copyright: Webcamconsult
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat beeldschermzorg enorme stappen heeft gemaakt op het gebied van acceptatie en implementatie onder zowel behandelaren als patiënten. Door de aanhoudende druk op de zorg en de onvoorspelbare coronamaatregelen zijn veel zorgorganisaties overgegaan op het verlenen van hybride zorg. Hierbij worden patiënten zowel in levende lijve als via een videoconsult ondersteund. Vanaf heden is dat ook mogelijk als behandelaar en patiënt elkaars taal niet spreken.

Het wordt eenvoudig om elkaar te verstaan

Met behulp van ‘speech to text’ technologie wordt een vertaalmogelijkheid geboden die met name bedoeld is wanneer patiënten een andere taal spreken dan de behandelaar. Ook kan er eenvoudig ondertiteling ingezet worden voor doven en slechthorenden.

Via ingebouwde software is het mogelijk om gesproken audio realtime te vertalen. Deze functie kan door de arts geactiveerd worden via een button op de taakbalk in de virtuele spreekkamer (online). De gesproken woorden en zinnen van de patiënt zijn dan voor de behandelaar als ondertiteling te zien op het scherm en vice versa. Ook is het mogelijk de hele conversatie te volgen in een tekstbox. Hierdoor is taal geen belemmering meer in de communicatie tussen behandelaar en patiënt.

Wereldwijd eerste videoconsult platform met live ondertiteling in 64 talen

Videoconsulten kunnen realtime in 64 verschillende talen vertaald worden. Waarbij het algoritme van de vertaalmodule continu verbeterd wordt.

Bert van Gerwen, CEO Webcamconsult: "Wij zien duidelijk dat de markt hier behoefte aan heeft. In Amsterdam zijn er alleen al 170 nationaliteiten en die spreken niet allemaal dezelfde taal. Bovendien willen wij wereldwijd zorg verlenen met onze clouddienst. Wij faciliteren hiermee dat een patiënt uit Canada of Ghana geholpen wordt door een arts uit bijvoorbeeld Frankrijk of andersom."

Realtime vertalen van videoconsulten is begin maart beschikbaar voor klanten van Webcamconsult.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Webcamconsult
Webcamconsult biedt de perfecte integrale oplossing als alternatief voor de plaatsgebonden afspraak: een veilig en gebruiksvriendelijke platform voor een online video consult: beeldbellen tussen specialist en cliënt. Aangepast op uw proces en geïntegreerd! Door onze toepassing kunt u heel eenvoudig een online video consult met uw cliënt voeren zonder dat deze perse op uw locatie dient langs te komen. Webcamconsult is NEN 7510 gecertificeerd.
Meer over Webcamconsult
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.