Onderzoek van VTKE wijst uit: 68% van de Nederlanders vindt vrije modemkeuze belangrijk

Zodat de modem beter aansluit bij hun specifieke internet- en Wi-Fi-voorkeuren en behoeften

| AVM | 4 min | 31 maart 2022 17:11
Copyright: AVM
Eindgebruikers willen niet dat de provider hen voorschrijft welk eindapparaat ze op hun internetaansluiting moeten gebruiken. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller (VTKE) dat is gehouden in zeven verschillende landen, waaronder Nederland. De keuzevrijheid wat betreft het eindapparaat op de internetaansluiting is voor de Nederlanders erg belangrijk. Gelukkig wordt hier al gehoor aan gegeven, want vrije modemkeuze is sinds kort een feit in Nederland.

Vrije modemkeuze

Sinds 28 januari 2022 hebben alle Nederlandse consumenten de vrijheid om hun eigen modem te kiezen ongeacht de provider. Door de nieuwe regelgeving van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mogen internetproviders het gebruik van specifieke standaardmodems niet meer voorschrijven. Hierdoor kunnen consumenten een modemrouter kiezen die beter aansluit bij hun specifieke internet- en Wi-Fi-voorkeuren en behoeften.

35% wil eigen modem kiezen

Recent heeft het VTKE onderzoek gedaan naar vrije modemkeuze en de wens van de consument in zeven Europese landen*. Uit dit onderzoek blijkt dat de wens naar vrije modemkeuze in alle deelnemende Europese landen zeer sterk is. Meer dan twee derde van de ondervraagden per land geeft namelijk aan de vrije keuze voor eindapparaten zeer belangrijk te vinden. Voor Nederland specifiek geldt dat 68 procent van de Nederlanders de keuze- en beslissingsvrijheid van hun eigen modem als erg belangrijk beschouwt. Zelfs 35% van de respondenten zou bij het aanschaffen van een nieuw modem, niet meer voor het standaardmodem van de netwerkprovider gaan. Goed nieuws voor deze groep, gezien vrije modemkeuze in werking is getreden.

De voordelen van vrije modemkeuze

Wat zijn dan nu precies de voordelen van een vrije keuze? In een tijd waarin thuiswerken en thuisstuderen nog steeds aan de orde is of misschien wel het nieuwe normaal wordt, zijn een betrouwbare internetverbinding en een stabiele Wi-Fi verbinding belangrijker dan ooit. Niet alleen voor werk of studie, maar ook voor ontspanning zoals gamen, of als toepassing in een Smart Home of Slimme tuin, bestaan er verschillende connectiviteitseisen. Voor iedere wens bestaat er een juiste oplossing. Vrije modemkeuze biedt consumenten dan ook de kans een modemrouter te kiezen, die beter aansluit bij hun specifieke internet- en Wi-Fi-wensen en die toegang geeft tot functionaliteits- en beveiligingsupdates.

Eric van Uden, Country Manager Nederland bij AVM, zegt over de vrije modemkeuze: “Dit biedt consumenten de mogelijkheid om te kiezen voor meer innovaties, functionaliteiten en updates. Met onze FRITZ!Boxen werken we continu aan snelle, stabiele en veilige internetaansluitingen en intelligente thuisnetwerken. Innovaties en updates stellen we kosteloos beschikbaar aan klanten. En dat geldt ook voor securityupdates. Nu krijgen consumenten toegang tot de nieuwste functies en securityupdates die perfect passen bij hun internetbehoeften. Ons brede aanbod modemrouters biedt voor elke wens een oplossing.”

Gelukkig kunnen we bij AVM met onze FRITZ!Boxen voldoen aan al deze verschillende wensen. In tegenstelling tot de vaak meegeleverde standaardrouter van de provider, werken we bij AVM aan continue snelle, stabiele en veilige internetaansluitingen en intelligente thuisnetwerken. We blijven altijd innoveren met nieuwe functies en updates en stellen deze gratis beschikbaar voor de gebruiker. Een van de innovaties die FRITZ!Boxen leveren is het ouderlijk toezicht, waarbij Wi-Fi automatisch uitschakelt voor kinderen wanneer ze naar bed gaan of huiswerk maken. Ook maakt de FRITZ!Box mogelijk om meer bandbreedte aan specifieke apparaten toe te wijzen die dat op dat moment nodig hebben.

FRITZ!Box 6690 Cable – de ideale FRITZ!Box voor iedere kabelaansluiting

Een van FRITZ!’ nieuwste vlaggenschip modellen die geschikt is voor iedere kabelverbinding van welke provider dan ook, is de recent gelanceerde FRITZ!Box 6690 cable.

Deze nieuwe FRITZ!Box haalt Wi-Fi snelheden tot in het gigabit-bereik en kan dankzij de vrije modemkeuze op elke kabelaansluiting worden gebruikt. Dankzij de Mesh-technologie van AVM en een sterke set aan functies profiteren velen apparaten zoals notebooks, tablets, smartphones en smart-tv's van deze hoge Wi-Fi-snelheden. Naast de eerder genoemde features van de FRITZ!Box, biedt de FRITZ!Box 6690 Cable ook een geïntegreerde TV-tuner voor de populaire "DVB-C streaming"-functie aan. Het is ook mogelijk om een Mesh-netwerk op te zetten in combinatie met een FRITZ!Repeater 1200 AX bijvoorbeeld.

Het is duidelijk dat de meerderheid van Nederlanders vrije modemkeuze belangrijk vinden, wij als AVM zijn dan ook blij dat het in werking is getreden. AVM ondersteunt consumenten graag met persoonlijk advies.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AVM
AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting.
Meer over AVM
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.