Tergooi ziekenhuis kiest Avit voor complete vernieuwing netwerkinfrastructuur

Eerste ziekenhuis in Nederland dat overstapt op Cisco Software Defined Access

| Avit | 2 min | 25 maart 2020 19:29
Copyright: Cisco
Het Tergooi ziekenhuis gaat, als eerste ziekenhuis in Nederland samen met Avit Group, de bestaande netwerkinfrastructuur vervangen door een volledig nieuwe omgeving op basis van Cisco Software Defined Access (SDA). Voor een ziekenhuis zoals Tergooi is een vlekkeloos werkende, betrouwbare en veilige netwerkomgeving essentieel. Doordat alle securityfuncties volledig geïntegreerd zijn in het nieuwe netwerk, kan Tergooi de informatiebeveiliging aanzienlijk versterken. Daarnaast biedt deze netwerkinfrastructuur meer flexibiliteit, sterk vereenvoudigd beheer en lagere beheerkosten. Zo kan medische apparatuur eenvoudiger op willekeurige plekken in het netwerk worden ingezet. Ook is Cisco SDA toekomstbestendiger dan de huidige omgeving. De verwachting is dat de locaties in Hilversum en Blaricum van het Tergooi ziekenhuis medio zomer volledig over zijn op de nieuwe netwerkomgeving.

Netwerkapparatuur cruciaal voor informatie en communicatie

De patiënten en 4.000 medewerkers op beide locaties vertrouwen op het netwerk voor het uitvoeren van belangrijke zorgtaken en voor al hun informatie- en communicatiebehoeften. Medio 2017 was duidelijk dat de huidige netwerkapparatuur niet meer voldeed aan de sterk veranderende eisen en vervangen moest worden.
 
Erik Vosmeijer, ICT Manager van Tergooi ziekenhuis: “Tergooi is een ziekenhuis dat doorlopend kijkt naar hoe zorg beter kan. ICT speelt daarbij een belangrijke en innoverende rol. Tegelijk moet ICT bijdragen aan efficiencyverbeteringen en kostenbeheersing. Toen bleek dat onze netwerkomgeving hierin niet meer meekon, hebben we gekozen voor een complete vervanging door een toekomstbestendig Cisco-netwerk. Voor de implementatie kwamen we in contact met Avit. Deze Cisco-partner kwam niet alleen met een voorstel dat naadloos aansloot bij onze behoeften van Tergooi, maar bewees zich tijdens de gesprekken bovendien als een flexibele en zeer deskundige partner.” 

“We zijn er bijzonder trots op dat wij geselecteerd zijn voor dit belangrijke project bij het Tergooi ziekenhuis. We zetten hiermee een flinke stap in de Healthcare sector”, zegt Evert Smit, Sector Unit Manager Health Care Avit “Veel organisaties in de zorg zijn nu nog gedwongen bezig met netwerkbeheer en komen niet toe aan innovatie. Onze zorginnovaties zijn erop gericht om zorgmedewerkers te ontzorgen en efficiënter te laten samenwerken. Waarbij middelen wordt ingezet zoals video vergaderen, video consulten en nog veel meer. Kwaliteit voor de zorg daar is waar het om draait. Dat geldt voor nu in deze roerige tijden maar ook naar de toekomst toe.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Avit
Avit, specialist op het gebied van networking, collaboration, security en datacenter, verbetert bedrijfsprocessen door het ontwerpen, leveren, implementeren, integreren en beheren van IT-oplossingen. Avit beschikt over een eigen Research & Development afdeling waar innovatieve oplossingen ontwikkeld worden. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit hoog in het vaandel. Zo is Avit ISO gecertificeerd op kwaliteit (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieu (ISO 14001) en wordt er gewerkt volgens best practice methodieken als ITIL en Prince2. Als officieel gecertificeerd Cisco Gold –partner en Cisco Master Enterpise Networking specialist, is het bedrijf trots op zijn Cisco Transformation & Innovation Partner of the Year 2019 award en de Cisco Collaboration Partner of the Year 2019 award.
Meer over Avit
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.