Lensor selecteert AWS als Preferred Cloud Provider

Met behulp hiervan wordt de volgende generatie volledig geautomatiseerde voertuiginspecties gelanceerd

| AWS | 3 min | 31 maart 2022 17:25
Copyright: AWS
Lensor, de snelgroeiende startup opgezet vanuit het Datalab van Pon, kondigt aan dat het Amazon Web Services (AWS) heeft geselecteerd als preferred cloud provider om voertuiginspecties sneller, eenvoudig en inzichtelijker te maken. Lensor ontwikkelde de volgende generatie van volledig geautomatiseerde voertuiginspecties om aan de behoefte van bedrijven met een wagenpark te voldoen, zoals woonwinkels en verhuurbedrijven, die regelmatig te maken hebben met schade. Door hun oplossing te bouwen met behulp van Machine Learning in de cloud, is Lensor in staat om voertuiginspecties te versnellen en zelfs de kleinste defecten op de meest efficiënte manier te detecteren. Door met AWS te werken, bespaart Lensor tijd en geld bij het detectieproces. Dat geldt niet alleen voor detectie en reparatie, maar ook het administratieve gedeelte dat vaak handmatig wordt gedaan.

De oplossing van Lensor kan schade detecteren op alle soorten voertuigen, waaronder personenauto's, bestelbusjes en vrachtwagens. Het is geoptimaliseerd om de eindgebruiker te verzekeren van een eenvoudig proces, terwijl voertuigen door de poort rijden worden 200-300 foto's van het voertuig genomen en onmiddellijk geüpload naar Amazon S3 (opslag). Het proces is naadloos, wat betekent dat terwijl de tweede foto wordt genomen, de eerste al naar de cloud is verzonden. Vervolgens worden de beelden verzameld in Amazon DynamoDB en geanalyseerd met behulp van AWS machine learning en AI-oplossingen zoals Amazon Sagemaker. In het volledige proces wordt ongeveer 300 MB aan gegevens verzameld voor één voertuig en de oplossing maakt een volledige scan en rapport mogelijk in minder dan 10 seconden.

Om waarde toe te voegen aan de bedrijfsvoering van hun klanten, gebruikt Lensor AWS-databases om statistieken te classificeren en analyseren. Dit is vooral praktisch voor transportvloten die voorafgaand en na afloop van de dienst van een chauffeur worden gecontroleerd.

"In 2022 zullen we ongeveer 3.000 scans per dag verwerken, wat betekent dat er elke dag bijna 1TB aan gegevens door de AWS Cloud gaat. Dit zou onmogelijk zijn geweest zonder de kracht van de cloud of het zou een fortuin hebben gekost" legt Robin van Ruitenbeek, co-founder en Technical Lead bij Lensor uit. "Bij Lensor werken we aan het verhogen van onze operationele efficiëntie en we zien de cloud als een concurrentievoordeel. Door AWS te gebruiken, kunnen we de ervaring van onze klanten continu verbeteren door de personalisatie ervan te verhogen en de meest geavanceerde technologie te gebruiken."

Over Lensor

Lensor ontwikkelde een poortsysteem dat voertuiginspecties eenvoudig maakt. Nadat je door de poort bent gereden, ligt er een zeer nauwkeurig schaderapport klaar. De Lensor poort bespaart tijd en verlaagt de kosten met een volledige voertuiginspectie in minder dan 10 seconden. Lensor groeit snel, opgericht in mei 2021 bestaat Lensor nu uit een team van 10 en heeft het een groeiend aantal klanten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.