StuDocu neemt Duitse EdTech start-up Studybees over

Met de overname van Studybees groeit StuDocu op de Duitse markt

| StudeerSnel | 2 min | 31 maart 2022 18:11
Afbeelding: Marnix Broer, CEO en mede-oprichter van StudeerSnel | Copyright: StudeerSnel
  • Investering 2021 maakt overname mogelijk;
  • Overname draagt bij aan ambitie voor internationale groei;
  • StuDocu nu grootste EdTech speler in Duitsland
Het Nederlandse EdTech-platform StuDocu, in Nederland bekend als StudeerSnel.nl, heeft hun Duitse collega Studybees overgenomen. Studybees is opgericht in 2013 en gebruikt online content om Duitse hogeschool- en universiteitsstudenten op het gebied van bedrijfskunde, economie en rechten, te helpen zich voor te bereiden op hun examens. Met de overname van Studybees, met gemiddeld 100.000 maandelijkse gebruikers, groeit StuDocu op de Duitse markt, waar het momenteel al 750.000 gebruikers per maand trekt.

Zowel StuDocu als Studybees zijn opgericht door studenten, voor studenten. Ze helpen studenten hun volledige potentieel te bereiken en uit te blinken in hun studie door online tools aan te bieden. Julia Koper, Fabian Klein en Johannes Saal begonnen Studybees in 2013 tijdens hun studie. In het begin biedt Studybees op maat gemaakte offline cursussen aan ter voorbereiding op examens bedrijfskunde, economie en recht. In 2019 maken meer dan 25.000 studenten in 40 verschillende Duitse steden gebruik van deze cursussen en besluiten de oprichters om via StudybeesPlus het aanbod ook online beschikbaar te maken. Met de uitbraak van het coronavirus begin 2020 bleek dit de juiste beslissing te zijn geweest. Door de online "learning as a service"-aanbieding toe te voegen, is de start-up nu een van de meest toonaangevende aanbieders van examenvoorbereiding voor economie, bedrijfskunde en recht in Duitsland.

Internationale groei

StuDocu, met 20 miljoen gebruikers in meer dan 60 verschillende landen, heeft de ambitie om internationaal te groeien en haalde hiervoor, tijdens een financieringsronde in 2021, 50 miljoen dollar op. Marnix Broer, medeoprichter en CEO van StuDocu, is enthousiast over de overname: “Duitsland is een van onze belangrijkste markten waar we een veelbelovende groei zien. Door de hoogwaardige, cursus-specifieke content van Studybees aan ons Duitse aanbod toe te voegen en 100.000 studenten per maand te verwelkomen, is deze groei in één klap versneld. Daarnaast zijn we dankbaar dat de oprichters van Studybees met al hun relevante ervaring aan boord blijven als adviseurs.”

Julia Koper, medeoprichter en CEO van Studybees, deelt dit gevoel: “We zijn erg blij dat we een partner hebben gevonden die onze missie deelt om alle studenten te helpen succesvol te zijn in hun studie en het leven. Met deze gedeelde ambitie en het bewezen trackrecord van StuDocu weten we dat Studybees en onze gebruikers in goede handen zijn."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over StudeerSnel
Onze missie is om iedereen te laten excelleren in hun studies door de beste hulpmiddelen ter beschikking te stellen, waarmee zij efficiënter kunnen studeren. Opgericht door vier studenten, om studiedocumenten uit te wisselen en samen te streven naar betere cijfers. Miljoenen studiedocumenten zijn inmiddels door studenten gedeeld en toegankelijk voor iedereen in de wereld.
Meer over StudeerSnel
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.