Flex IT neemt Duitse demospecialist MKCL over

Overname onderdeel van de missie om een voortrekkersrol te vervullen in de transitie naar een volledig circulaire Europese markt voor IT-hardware

| Flex IT | 3 min | 1 april 2022 10:01
Gewaardeerd
Flex IT, één van de grootste Europese specialisten in IT Lifecycle Management, kondigt vandaag de acquisitie aan van de leidende Europese demopartner MKCL, met de ambitie het aanbod op het gebied van Circulaire IT uit te breiden. De overname van MKCL, gevestigd in Bad Oldesloe, is onderdeel van de missie van Flex IT om een voortrekkersrol te vervullen in de transitie naar een volledig circulaire Europese markt voor IT-hardware. Ook is het een belangrijke pijler van haar strategie om de dienstverlening uit te breiden naar IT vendoren.

Doordat de gemiddelde levensduur van IT-hardware nu slechts drie jaar bedraagt, blijft de jaarlijkse IT-afvalberg zich opstapelen. De sleutel zit volgens Flex IT in het verlengen van deze levenscyclus naar minstens vijf tot tien jaar, zodat de milieubelasting drastisch kan worden teruggedrongen.

“Met de acquisitie van MKCL zet Flex IT een grote stap voorwaarts en versterkt zij haar positie als een circulaire IT-dienstverlener voor IT-leveranciers. Dit geldt in het bijzonder voor Lenovo, vanwege de uitstekende relatie tussen Lenovo en MKCL”, aldus Leon Timmermans, CEO van Flex IT.

De overname stelt Flex IT daarnaast in staat organisaties te ondersteunen in het realiseren van hun duurzame doelstellingen door circulaire Lenovo-producten op de Europese markt te brengen. Zo zal de behoefte aan duurzame IT-computers en laptops in de komende jaren naar verwachting sterk groeien. Flex IT wil bedrijven in deze transitie ondersteunen en de acquisitie van MKCL helpt haar om deze missie te realiseren.

“We zijn erg blij dat MKCL onderdeel wordt van Flex IT Groep. Dit stelt ons in staat ons aanbod van circulaire IT in Europa te versterken en bedrijven te helpen hun ambities op het gebied van circulariteit te realiseren. Daarnaast is deze overname een belangrijke mijlpaal in onze ambities om de grootste demopartner van Europa te worden”, zegt Timmermans, CEO van Flex IT. “De acquisitie maakt het mogelijk ons circulaire leiderschap te versterken, dit specialisme in de Europese markt uit te breiden en zo de optimalisatie van circulaire IT in Europa in een stroomversnelling te brengen.”

“We verwachten dat we veel synergievoordelen kunnen bereiken door de krachten met MKCL te bundelen. Zo delen we dezelfde waarden en hebben we dezelfde visie op hoe de circulaire markt zich zal ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben Michael Frautz en ik een zeer goede relatie met elkaar opgebouwd. We zien er nu naar uit om voort te bouwen op het stevige fundament dat hij in zijn hoedanigheid als CEO met MKCL heeft gelegd.”

MKCL is een toonaangevend merk in het Europese IT-landschap en zal de naam MKCL blijven voeren. MKCL ontwikkelt al meer dan 20 jaar innovatieve IT-diensten voor verschillende internationale IT-leveranciers, zoals Lenovo. Naast logistiek, productie en handel in IT-hardware, omvat haar portfolio demopoolbeheer en andere hardware services voor leveranciers.

“Ik ben ervan overtuigd dat de acquisitie van MKCL door Flex IT onze organisatie in staat zal stellen om maximale groei te realiseren”, zegt Michael Frautz, CEO van MKCL. “Flex IT is één van de grootste circulaire IT-organisaties ter wereld en ik ben er trots op dat zij MKCL hebben gekozen om onderdeel te zijn van het realiseren van hun strategische doelstellingen op de langere termijn.”

De afronding van de acquisitie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van de concentratiemelding aan de Autoriteit Consument & Markt, en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 voltooid.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Flex IT
Over Flex IT
Flex IT Distribution is al meer dan 15 jaar gespecialiseerde distributeur voor IT-Resellers in Europa. Met een duurzaam productportfolio helpt FlexIT resellers alternatieven te bieden voor de nieuwste apparatuur, zodat zij zich kunnen onderscheiden in hun aanbod aan eindgebruikers. Omdat de producten circulair zijn, zijn ze dus beter voor het milieu en zijn ook meestal voordeliger. 
Meer over Flex IT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.