Alfa-college verbreedt IT-onderwijs met Fortinet Academy

De Fortinet Academy is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen en bestaat uit online cybersecurity-trainingen

| Fortinet | 3 min | 26 maart 2020 11:37
Afbeelding: Gebouw Alfa College | Copyright: Alfa College
Fortinet, leider op het gebied van uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, gaat samenwerken met het ROC Alfa-college om studenten te informeren over en trainen in cybersecurity-ontwikkelingen en -producten. Het Alfa-college gaat daarvoor gebruik maken van het cybersecurity-trainingen en certificatiecurricula die beschikbaar zijn via het Fortinet Network Security Academy-programma, onderdeel van Fortinets Network Security Expert (NSE) Instituut. Het ROC Alfa-college is een van de eerste onderwijsinstellingen in Nederland Fortinet’s kennisaanbod opneemt in zijn lesmateriaal.

Fortinet ziet dat cyberrisico’s en het aanvalsoppervlakte van organisaties alleen maar toenemen, en zet zich actief in om het gebrek aan security-experts in kritieke rollen aan te pakken. Het Fortinet Network Security Academy-programma werkt samen met academische instellingen, non-profitorganisaties en veteraanprogramma’s en heeft als doel cursisten gespecialiseerde cybersecurity-vaardigheden bij te brengen om hen zo voor te bereiden op een succesvolle start als netwerkbeveiliger. De Academie biedt Fortinet's Network Security Expert (NSE) trainingen en  certificeringen aan, en bevat zowel theoretische informatie als hands-on ervaring.

Het Alfa-college is een regionaal opleidingencentrum (ROC) in Noord- en Oost-Nederland. Het college biedt mbo-opleidingen en educatieve trajecten aan zo’n 14 duizend studenten, waaronder 700 IT-studenten. De school heeft als doel studenten op te leiden met kennis die perfect aansluit bij wat de arbeidsmarkt van hen vraagt. “Daarvoor zijn niet alleen betrokken en enthousiaste docenten nodig, maar werken we ook samen met het bedrijfsleven. Fortinet heeft in het onderwijs een uitstekende naam als leverancier van cybersecurity-oplossingen. Het gebruik van hun cursus- en NSE certificeringsmateriaal lag dan ook voor de hand,” vertelt Sander de Groot, docent ICT bij het Alfa-college.

Vincent Zeebregts, Nederlandse country manager bij Fortinet: “De Fortinet Academy is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen en bestaat uit online cursussen die de studenten leren over cybersecurity trends en ontwikkelingen en hoe zij de verschillende beveiligingsoplossingen van Fortinet kunnen inzetten en onderhouden. We zijn er heel enthousiast over dat vanaf september het Alfa-college ongeveer 75 studenten in het eerste jaar zal opleiden tot volwaardige netwerkbeveiligers. Dat zorgt voor een flinke aanwas van security-experts en het bedrijfsleven kijkt daar natuurlijk verlangend naar uit.”

De inzet van de Fortinet Academie heeft nog een voordeel voor het Alfa-college. Binnenkort wordt er een nieuw kwalificatiedossier geïntroduceerd, en hierin wordt door het Ministerie van Onderwijs bepaald dat alle IT-studenten securityprocedures moeten kunnen toepassen op datanetwerken. Zij moeten onder andere kennis hebben van firewalls en intrusion prevention oplossingen. Ook wordt verwacht dat de student specialistische kennis heeft van denial of services, logging en monitoring. “Het nieuwe kwalificatiedossier vraagt om een aanvulling van het lesmateriaal,” vertelt De Groot. “Gelukkig zien we dat de Fortinet Academy zo goed als naadloos aansluit op ons huidige lesprogramma. Alle vereiste technieken worden grondig behandeld. Het Alfa-college is erg trots dat ze studenten opleiden die actuele kennis in huis hebben, en straks direct aan de slag kunnen in het bedrijfsleven. Want het is niet de vraag óf onze studenten te maken krijgen met bedreigingen zoals virussen, ransomware en DDoS-aanvallen, maar wanneer.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.