Overstap naar 5G-netwerken makkelijker dankzij nieuwe cloud-gebaseerde netwerkfuncties van F5

Rakuten Symphony biedt als eerste de CNF's aan

| F5 Networks | 3 min | 5 april 2022 11:26
Copyright: F5 Networks
F5 introduceert een nieuwe serie BIG-IP Next cloud-native netwerkfuncties (CNF's) om service providers te helpen de uitrol van 5G te versnellen, hun netwerken beter te beschermen en te voorzien van nieuwe services. De netwerkfuncties stellen providers in staat verschillende activiteiten te automatiseren, moderne architecturen in te richten en de eigendomskosten (TCO) te verlagen.

Wereldwijd bouwen service providers aan standalone 5G-netwerken die een service-based architectuur vereisen. Cloud-native architecturen bieden hierbij operationele voordelen, en CNF’s zijn hierbij de bouwstenen van zo’n architectuur. Rakuten Symphony biedt in samenwerking met F5 de nieuwe CNF's als eerste aan via de Rakuten Symphony’s Symworld marketplace. Ze worden ook door Rakuten Mobile in het Japanse 5G netwerk verwerkt.

F5's bestaande security- en traffic management-functies hebben een nieuwe architectuur gekregen; de nieuwe BIG-IP Next CNF's zijn gebaseerd op deze nieuwe versies. Ze zijn vanaf de basis ontwikkeld om cloud-native te zijn en zullen uiteindelijk zowel cloud- als platform-agnostisch zijn. Hierdoor komt het uitgebreide assortiment mogelijkheden en functionaliteiten beschikbaar via de nieuwe CNF-producten om klanten te helpen de uitrol van 5G te versnellen en te beveiligen.

Tareq Amin, CEO van Rakuten Symphony, Inc: "F5 is een belangrijke partner geweest in Rakuten's stappen om een mobiele operator te worden. We hebben vele jaren actief samengewerkt aan wat er moet veranderen in de industrie en ik ben meer dan verheugd te kunnen aankondigen dat de nieuw ontwikkelde producten van F5 zullen worden ingezet door Rakuten Mobile en aangeboden via Symworld. In deze tijd is het niet acceptabel dat de levering van software ingewikkeld en omslachtig is in de telecom-industrie, terwijl dit elders in andere industrieën niet zo is. De eenvoud die door deze samenwerking wordt geleverd zal snellere implementatie, meer participatie en meer innovatie in de industrie mogelijk maken."

Eerste CNF’s

Er wordt een breed scala aan CNF's uitgerold, te beginnen met BIG-IP Next Edge Firewall CNF, die gebruikmaakt van de firewall-, DDoS-, en IPS-technologie van de F5 BIG-IP Advanced Firewall Manager (AFM). Het applicatiegerichte ontwerp beschermt effectief tegen gerichte aanvallen op de netwerkinfrastructuur.

De BIG-IP Next Policy Enforcer CNF ondersteunt verschillende geavanceerde policy- en traffic management use cases van de F5 BIG-IP Policy Enforcement Manager (PEM). De combinatie van policy enforcer tools - zoals classificatie van netwerkverkeer, TCP-optimalisatie en klantspecifieke policies - zorgt voor betere prestaties, een betere kwaliteit van de ervaring van klanten, hogere gemiddelde inkomsten per gebruiker en lagere eigendomskosten.

BIG-IP Next CGNAT CNF gebruikt vertaaltechnologie om IPv6-migratie te vergemakkelijken en de schaalbaarheid van het netwerk te verbeteren met IPv4-adresbeheer. BIG-IP Next DNS CNF ondersteunt DNS caching en vermindert de latentie tot 80 procent.

Ahmed Guetari, VP of Products for Service Providers bij F5: "De eerste van de nieuwe F5 CNF's zijn gericht op security om veeleisende omgevingen te versterken en te optimaliseren. Deze omgevingen hebben flexibele toewijzing van resources nodig hebben om schaalbaar, geautomatiseerd, dynamisch en beter beheersbaar te zijn. We verkleinen de software-footprint en maken horizontale schaalbaarheid mogelijk die direct kan worden aangestuurd door Kubernetes. We maken die horizontale schaalbaarheid ook robuuster."

Directe use cases voor de nieuwe F5 CNF's zijn onder meer het ondersteunen van telco-netwerkfuncties voor zowel 4G als 5G, IT-workloads en managed services (cloud-native CaaS/PaaS, vRAN, 5G Core (NSA en SA)), S/Gi-LAN/N6-consolidatie, en security op de rand van het netwerk. "Onze nieuwe CNF-oplossingen ondersteunen ook use cases voor providers van vaste telefonie en kabeldiensten die datacenters implementeren en multi-access edge compute-oplossingen adopteren. Grote technologiebedrijven en ondernemingen die op een veilige manier omzetgenererende apps willen inzetten in een microservices-architectuur op Kubernetes, zullen hier ook van profiteren", voegt Guetari toe.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over F5 Networks
F5 (NASDAQ: FFIV) geeft ‘s werelds grootste bedrijven, service providers, overheden en consumentenmerken de gelegenheid om elke app, waar dan ook, veilig aan te bieden aan de gebruikers. F5 levert cloud en security applicatieservices die organisaties in staat stelt een infrastructuur te kiezen die het beste bij hen past, zonder concessies te doen op snelheid en controle.
Meer over F5 Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.