Hg sluit zich aan bij EQT en TA Associates als investeerder in IFS en WorkWave

De transactie waardeert IFS en WorkWave op $10 miljard USD

| IFS | 4 min | 5 april 2022 13:56
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
  • Hg wordt een belangrijke minderheidsaandeelhouder, in een transactie die IFS en WorkWave waardeert op $10 mrd USD.
  • EQT blijft de meerderheidsaandeelhouder, met TA als belangrijke minderheidsaandeelhouder.
  • EQT, Hg en TA vormen een trio van investeerders van wereldklasse met tientallen jaren software-ervaring, die IFS en WorkWave steunen voor hun volgende groeispurt.
IFS, het wereldwijde cloudbedrijf voor bedrijfssoftware, maakt bekend dat Hg, een toonaangevende investeerder in software en diensten, heeft ingestemd om een belangrijke minderheidsaandeelhouder te worden in IFS en WorkWave.

Langetermijninvesteerder EQT blijft de meerderheidsaandeelhouder, met Hg en TA Associates als belangrijke minderheidsaandeelhouders. De transactie waardeert IFS en WorkWave op $10 miljard USD en zorgt ervoor dat beide ondernemingen hun positie als toonaangevende spelers in groeiende sectoren verder uit kunnen bouwen.

IFS is een softwareleverancier voor organisaties die zich willen onderscheiden op service. Het IFS Cloud-platform is volledig te personaliseren, met een brede diepgang in de sector én zit boordevol innovatie zodat bedrijven optimale service kunnen leveren aan hun klanten. Met duizenden van 's werelds meest gerespecteerde merken als klant is IFS een erkende leverancier in meerdere sectoren, waaronder Service Management (zowel Field Service Management als Enterprise Service Management), Enterprise Asset Management (EAM) en Enterprise Resource Planning (ERP).

WorkWave's producten stellen servicegerichte bedrijven in staat om hun volledige capaciteit te bereiken door middel van schaalbare, cloud-gebaseerde software-oplossingen die elke fase van de levenscyclus van een bedrijf ondersteunen, met inbegrip van marketing, verkoop, dienstverlening, interactie met klanten en financiële transacties.

Na opeenvolgende jaren van consistente groei bij zowel IFS als WorkWave, helpt de gecombineerde investering van EQT, TA en Hg - een investeerder met meer dan 20 jaar focus op software business in heel Europa en Noord-Amerika - de bedrijven om hun groei verder te versnellen. Dit bevordert zowel de organische ontwikkeling als groei door acquisities.

Darren Roos, CEO van IFS en voorzitter van WorkWave, zei: "We zijn er trots op dat we twee geavanceerde softwaremerken hebben opgebouwd - en we verwachten in de toekomst krachtige prestaties te blijven leveren. We zijn in staat om te schalen, we hebben uitstekende technologie, en onze mensen en partners blijven gedreven door het succes van onze klanten. Dit zijn de fundamenten van ons succes bij zowel IFS als WorkWave, en nu met de extra steun en software-expertise van Hg naast EQT en TA, hebben we de mogelijkheid om nog sneller te groeien."

Nic Humphries, Senior Partner en hoofd van de Saturn-fondsen bij Hg, zei: "Wij hebben al ruim twintig jaar een sterke focus op bedrijfssoftware. Daarom volgen we het succes van IFS dan ook al enkele jaren op de voet en herkennen we in hen een cloudbedrijf van hoge kwaliteit. De consistente prestaties en groei zijn het resultaat van een overtuigende en markt onderscheidende propositie, gebouwd door een sterk managementteam onder leiding van Darren. Zowel IFS als WorkWave bieden krachtige cloudproducten in sectoren die snel groeien en we zien dan ook duidelijke groeimogelijkheden voor het bedrijf."

Johannes Reichel, Partner bij EQT, voegt hieraan toe: "IFS is goed gepositioneerd om te profiteren van verschillende wereldwijde trends, waaronder klanten die hun kernactiviteiten willen digitaliseren waardoor ze hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn en hun middelen en activa duurzamer kunnen inzetten. Wij denken dat er groeikansen op lange termijn zijn waarvan IFS kan profiteren, vooral met de gecombineerde steun van EQT, Hg en TA die de groei helpen aanwakkeren."

Naveen Wadhera, Managing Director bij TA, zei: "Nu industrieën en bedrijven pushen om hun kernactiviteiten te digitaliseren en te stroomlijnen, biedt dit nog meer kansen voor innovatieve softwareleiders. We zijn onder de indruk van de strategische reactie van IFS en WorkWave op deze marktkans en geloven dat de bedrijven goed gepositioneerd zijn voor duurzame, versnelde groei, met een focus op het versterken van productcapaciteiten en het doelgericht uitbreiden in groeisectoren. We zijn verheugd om het ontwikkelingstraject van IFS en WorkWave te blijven ondersteunen, samen met Darren en het managementteam, EQT en nu ook Hg."

De transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond.

Arma Partners trad bij deze transactie op als exclusief financieel adviseur van de verkopers, naast White & Case (juridisch), Kirkland & Ellis (juridisch) en PwC (financieel en fiscaal).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
IFSERP
Over IFS
IFS™ ontwikkelt en levert wereldwijd enterprise-software voor klanten die goederen produceren en distribueren, assets onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. De branche-expertise van onze mensen en oplossingen in combinatie met de inzet voor onze klanten, maken IFS een erkend leider en de meest aanbevolen leverancier in onze sector.
Meer over IFS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.