PA Consulting richt PA Foundation op om toekomstige leiders in bèta-gebieden te ontwikkelen en inspireren

Consultancy maakt de komende vijf jaar ruim tien miljoen euro vrij om talent uit kansarme groepen te steunen

| PA Consulting | 3 min | 5 april 2022 13:59
Copyright: PA Consulting
PA Consulting (PA) kondigt de oprichting aan van de PA Foundation. Het doel van de stichting is toegang creëren tot kwaliteitsonderwijs en loopbaanmogelijkheden – met name in bèta-gebieden – en barrières weg te nemen voor talent uit kansarme groepen. De PA Foundation zal subsidies verstrekken aan liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties, en PA-medewerkers zullen hun vaardigheden en ervaring in samenwerking met de Foundation als vrijwilliger inzetten.
PA zal de nieuwe stichting daarvoor voorzien van permanente financiële steun. Ook treedt het consultancybedrijf op als partner om schenkingen aan liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties te combineren met de vaardigheden en ervaring van zijn werknemers.

PA heeft mede dankzij steun van medewerkers en sponsors ruim € 10 miljoen toegezegd aan de PA Foundation. Dit wordt de komende vijf jaar verdeeld over projecten onder leiding van zijn eigen gemeenschappen.
De doelen voor het eerste jaar:
  • Ruim € 1,1 miljoen aan financiering verstrekken aan wereldwijde initiatieven
  • Samenwerken met PA om 10.000 uur aan pro bono werk te verrichten voor zijn non-profit partners en begunstigden
  • Meer dan 1.000 mensen uit kansarme groepen bereiken om hun vaardigheden en loopbaanvooruitzichten te verbeteren

Bestuursorganisatie

De PA Foundation wordt geleid door een raad van bestuur die bestaat uit onafhankelijke trustees en huidige PA-medewerkers.

Anita Chandraker is benoemd tot onafhankelijk voorzitter. Zij is een voormalig PA-partner en bestuurslid. Tijdens haar 30-jarige carrière bij PA adviseerde zij klanten over strategische, technologische en digitale initiatieven. Zij was een van de drijvende krachten achter PA's Raspberry Pi-wedstrijd, die schoolkinderen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland uitdaagt om met behulp van de kleine Raspberry Pi-computer innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te ontwikkelen. Tevens is zij trustee van de Fairtrade Foundation.

Martin Tillisch, lid van de adviesraad voor Fintech en voormalig PA-partner, is eveneens aangesteld als onafhankelijk trustee. In de komende weken zullen nog meer onafhankelijke trustees worden benoemd.

Andere trustees zijn Jo Scarlett, CMO bij PA, Kully Janjuah, Group Company Secretary bij PA, en Jason Robson, PA Partner voor defensie, veiligheid en publieke sector.

Ken Toombs, CEO bij PA: “Onze missie om vindingrijkheid tot leven te brengen is de rode draad in alles wat we doen: het werk voor onze klanten, hoe we met onze medewerkers omgaan en hoe we teruggeven aan de maatschappij. Ik ben ongelooflijk trots op de energie en het verlangen van onze mensen om positieve en blijvende verandering te realiseren. De PA Foundation versterkt onze slagkracht om kansarme groepen te ondersteunen en de leiders van morgen te ontwikkelen en te inspireren.”

Anita Chandraker, voorzitter van de PA Foundation: “Het is een voorrecht om met PA samen te werken aan onze gezamenlijke doelstelling om kansarme groepen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te verwezenlijken. We zijn dankbaar voor de steun van PA. Hierdoor kan de PA Foundation verder bouwen op het enorm waardevolle werk dat PA verricht en samenwerken met zijn medewerkers, die hun diepgaande technische vaardigheden en ervaring aanwenden om de volgende generatie te ontwikkelen en te inspireren voor een bevredigende loopbaan.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PA Consulting
PA Consulting gelooft dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens in een wereld die wordt gedreven door technologie. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien zij kansen in complexiteit. Teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Klanten transformeren en groeien mee, om zo samen duurzame tot resultaten te komen. Als innovatie- en transformatieconsultant heeft PA specialisten in huis op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek.
Meer over PA Consulting
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.