Actini staat zijn klanten op afstand bij dankzij Augmented Reality

| PTC | 3 min | 5 april 2022 14:35
Copyright: Actini
Wat als je technici aanwezig moeten zijn in de buitenlandse vestigingen van je klant, maar ze het land niet uitkunnen? Om dat probleem aan te pakken koos producent van pasteurisatiemachines Actini uit Evian-les-Bains, Frankrijk, voor Augmented Reality en Vuforia® Chalk™ van PTC. En omdat het bedrijf graag dicht bij z’n klanten staat en een hoog serviceniveau wil garanderen, rolt het deze oplossing nu verder uit.

Actini ontwerpt, vervaardigt en installeert pasteurisatie- en sterilisatieapparatuur voor de behandeling van vloeibare levensmiddelen, zoals vruchten-sappen, zuivel en eierproducten. In de biofarmaceutische sector bouwt het bedrijf installaties voor de ontsmetting van afvalwater in de vaccinindustrie en voor hoogbeveiligde onderzoekslaboratoria. Het bedrijf is al meer dan 60 jaar een belangrijke speler in de biotechnologie en de agri-foodsector, dankzij de expertise op het gebied van warmteoverdracht en vele andere processen. Als marktleider is Actini actief in 65 verschillende landen en 90% van de activiteiten vindt plaats in het buitenland.

Als Actini een installatie verkoopt voert het bedrijf steeds twee reeksen controles uit. Na de eindfabricage komen teams van de klant op bezoek in de fabriek om vóór het transport te checken of de apparatuur conform de specificaties gebouwd is, de zogenaamde ‘Factory Acceptance Test’ of FAT. Vervolgens wordt een tweede reeks controles uitgevoerd bij de klant, om de ontvangst van de apparatuur en de aansluiting ervan op de omgeving van de klant te valideren.

AR: van alternatief tot concurrentievoordeel

Toen het luchtverkeer vrijwel volledig stilviel als gevolg van COVID-19 werd Actini geconfronteerd met een groot probleem. het bedrijf kon zijn technici niet langer naar de klanten sturen en de klanten konden niet langer afreizen naar de fabriek in Frankrijk voor de FAT.

Om dat probleem aan te pakken koos Actini voor Augmented Reality en Vuforia® Chalk™ van PTC als oplossing voor ondersteuning op afstand. Daarmee kon het bedrijf effectieve klantenondersteuning blijven bieden, zonder technici over de wereld te sturen. De software was direct inzetbaar en Actini kon het op voorhand op geschiktheid testen. Nog een voordeel was dat de oplossing compatibel is met draagbare apparaten, zoals Hololens of Realwear, voor handenvrije toegang tot informatie.

Dankzij AR en Vuforia Chalk is het bedrijf er niet alleen in geslaagd een hoog serviceniveau te blijven bieden. De operationele efficiëntie en reactiesnelheid konden worden verhoogd terwijl de reiskosten omlaag gingen. "Dankzij Chalk kunnen we 20 tot 30% sneller werken dan met een conventionele videoconferentie", zegt Alexandre Baud, Customer Service Manager bij Actini.

Actini gaat nu nieuwe gebruikers-cases ontwikkelen waarbij de medewerkers en klanten ten volle kunnen profiteren van deze technologie om ondersteuning op afstand te bieden. De COVID-crisis had Actini zwaar kunnen treffen, maar werd uiteindelijk een grote kans. Dankij AR heeft het bedrijf nu een groot concurrentievoordeel op het vlak van gebruikerservaring en het merkimago.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PTC
PTC (NASDAQ: PTC) stelt wereldwijde productiebedrijven in staat om een enorme impact te realiseren dankzij software-oplossingen die het mogeijk maken om de innovatie van producten en diensten te versnellen, de operationele efficiency te verbeteren en de productiviteit van het personeelsbestand te verhogen. In combinatie met een uitgebreid netwerk van partners biedt PTC zijn klanten flexibiliteit in de manier waarop hun technologie ingezet kan worden om de digitale transformatie uit te rollen - in fabrieken, in de cloud of via het uitgebreide SaaS-platform. Bij PTC denken we niet alleen na over een betere wereld; we maken die daadwerkelijk mogelijk.
 
Meer over PTC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.