Eigen gewin voor driekwart van ondernemers en directie belangrijk bij keuze zakenpartner

Ruim helft beslist vaker op onderbuikgevoel dan op feitelijke onderbouwing

| myBrand | 2 min | 5 april 2022 17:54
Bijna driekwart (73%) van de ondernemers en directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) kijkt bij het aangaan van een zakelijk partnership ook naar of er voor hem/haar persoonlijk iets te winnen valt. Denk hierbij aan financieel gewin of een positief effect op zijn/haar reputatie. Het besluit om wel of niet met een partner in zee te gaan, maakt 55 procent van de ondernemers en DGA’s daarnaast vaker op onderbuikgevoel dan op feitelijke onderbouwing. Dit blijkt uit onderzoek van SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand onder ruim 500 werkenden met een strategische of tactische rol.

Bewijsvoering zakenpartner

Er zijn verschillende soorten bewijsvoering die ondernemers en DGA’s over de streep trekken bij de keuze voor een zakenpartner. De meerderheid (55%) wordt overtuigd wanneer een zakenpartner ervaring in hun branche kan aantonen. Andere aspecten die ondernemers en DGA’s belangrijk vinden, zijn:
  • aanbevelingen vanuit hun netwerk (36%);
  • referentiecases van andere organisaties (27%);
  • een sterke business case (27%);
  • een gevestigde naam (9%).
Opvallend is dat 46 procent van de respondenten in loondienst aangeeft dat hun organisatie vaak te laat begint met het zoeken naar een zakenpartner, waardoor er overhaast keuzes worden gemaakt. Van de ondernemers en DGA’s heeft slechts 9 procent deze mening.

Linda Beukers, directeur digitale transformatie bij myBrand: “Het kiezen van een passende zakenpartner heeft best wat voeten in de aarde. Zoals de resultaten van het onderzoek aangeven, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden bij deze keuze. Soms vindt er een strijd plaats tussen ratio en intuïtie. Daarom is het verstandig tijdig met onderzoek te beginnen en te vermijden dat er overhaaste beslissingen moeten worden gemaakt. Zo’n keuze maak je vaak voor de lange termijn en daar kan je niet zomaar weer onderuit. Een zakenpartner kan van meerwaarde zijn voor jouw organisatie en als verlengstuk dienen, maar dan moet er wel een goede culturele fit zijn. Ook moet je het vertrouwen hebben dat je met deze partner de organisatiedoelstellingen en –wensen kunt verwezenlijken. Alleen dan pluk je optimaal de vruchten van een partnership.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over myBrand
myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.