SIG optimaliseert last mile delivery met Descartes

Met de oplossingen beschikt SIG over geavanceerde optimalisatietechnologie

| Descartes | 2 min | 6 april 2022 14:44
Copyright: SIG
SIG, toonaangevend leverancier van gespecialiseerde isolatie en duurzame bouwproducten- en oplossingen in Europa, optimaliseert haar last mile delivery met het complete oplossingspakket van Descartes, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. Met de oplossingen beschikt SIG over geavanceerde optimalisatietechnologie. Hiermee kan de organisatie routes tot de laatste kilometers verbeteren en klantafspraken beter nakomen. Ook kan SIG klanten realtime op de hoogte houden van de voortgang van hun levering. Met het implementeren van de oplossingen van Descartes komt SIG dichter bij het verwezenlijken van haar ambitie: marktleider worden in het Verenigd Koninkrijk.

Flinke optimalisatieslag

Het oplossingspakket van Descartes voor last mile delivery biedt een end-to-end platform voor bezorgactiviteiten. SIG gebruikt onder andere de oplossing voor routeplanning, ePOD (mobile electronic proof-of-delivery) en telematica inclusief remote download van gegevens over rij- en rusttijden. Met de oplossingen heeft SIG het aantal On-Time In-Full (OTIF) leveringen met tien tot vijftien procent verhoogd. Daarnaast kan SIG met dezelfde vloot nu 25 procent meer leveringen bezorgen.

Edward Corbett, Head of Programme bij SIG: “Met de oplossing van Descartes kunnen we onze distributiecentra en regio’s efficiënter beheren. Realtime informatie over hoe we onze faciliteiten optimaal kunnen inzetten, dragen hier enorm aan bij. We kunnen nu sneller schakelen en klanten daarmee nog beter van dienst zijn. Doordat klanten de voortgang van hun leveringen nauwkeurig kunnen volgen, hebben ze meer grip op hun supply chain. De last mile-oplossing stelt ons tevens in staat om een veilige werkomgeving te creëren voor chauffeurs. Dit bevordert ook de veiligheid voor andere weggebruikers, wat aansluit bij onze MVO-doelstellingen.”

Pol Sweeney, VP Sales en Business Manager Verenigd Koninkrijk bij Descartes: “Onder gespecialiseerde leveranciers van bouwmaterialen is er flinke concurrentie op het gebied van klantenservice. We helpen SIG graag om haar leiderschapspositie op dit gebied te behouden. Ook zijn we blij dat SIG met de inzet van onze oplossingen de productiviteit van haar bestaande vloot flink heeft kunnen verbeteren. Dat is hard nodig met het ernstige chauffeurstekort waar ook SIG mee te maken heeft.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Descartes
Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek.
Meer over Descartes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.