Philips TV & Sound sleept vier 2022 Red Dot Product Design Awards in de wacht

Europees design trekt aandacht van experts

| TP Vision | 4 min | 6 april 2022 16:43
Afbeelding: Philips Sports Bluetooth Speaker S4807 & S7807 | Copyright: Philips
Meerdere Philips TV & Sound-producten zijn geprezen met een 2022 Red Dot Product Design Award. De voortdurende focus en toewijding van TP Vision, licentiehouder Philips TV & Sound-merken, om uitstekend Europees design te leveren, is opnieuw op professionele wijze erkend met het winnen van vier prijzen voor buitengewoon productontwerp. De vier prijzen zijn verdeeld over zeven nieuwe producten die elk zijn ontworpen door het Europese Designteam van TP Vision in Amsterdam.

De 2022 Red Dot-prijswinnaars van Philips TV & Sound zijn:
  • Philips OLED+ 907 Ambilight-televisie: minimalistisch design met natuurlijke materialen, waaronder akoestische Kvadrat-stof die de geïntegreerde Bowers & Wilkins-speaker omhult, een draaibare standaard van donker gesatineerd aluminium en een met Muirhead-leer omwikkelde afstandsbediening. In combinatie met een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit geeft dit een nieuwe definitie aan premium tv.
  • Philips OLED+ 937 Ambilight-televisie met Kvadrat beklede Bowers & Wilkins-speaker, details van donker gesatineerd aluminium, 4-zijdig Ambilight en een Muirhead-leer beklede afstandsbediening. De visuele integratie van de hoogste beeld- en geluidskwaliteit leggen de lat voor ultieme tv-prestaties nog hoger.
  • Philips Fidelio draadloze home sound-producten met uitstekende prestaties voor films en muziek, met natuurlijke materialen, waaronder metaal en Muirhead-leder.
  • Philips Sports Bluetooth-speakers: uitbreiding van het concept van ruige, stijlvolle en geweldig klinkende producten voor buitensporters, van koptelefoons tot draagbare audio, in twee formaten en twee verschillende kleuropties.

In een reactie op de nieuwe awards zegt Rod White, Chief Design Officer TP Vision: ‘’De Red Dot Awards behoren tot de hoogste prijzen die de professionele designgemeenschap kan uitreiken. Het winnen van zo'n prijs is een natuurlijk het hoogtepunt van ons jaar. Ik ben zeer verheugd dat onze unieke benadering van het ontwerpen van consumentenelektronica is erkend door de experts. We vermijden oppervlakkigheid bewust en proberen iets te creëren dat de klant vanaf het moment van aankoop en gedurende de hele levensduur van het product trots maakt op zijn eigendom.’’

Al meer dan 60 jaar erkennen de Red Dot Awards de beste productontwerpen op het gebied van functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en innovatie, en meer recentelijk duurzaamheid en ecologische compatibiliteit. Al deze factoren hebben ertoe geleid dat de awards een van de meest gewilde internationale onderscheidingen voor uitmuntend design zijn geworden. Voor de 2022-awards werden meer dan 5.500 producten ingezonden door grote en kleine bedrijven uit de hele wereld. De producten worden beoordeeld op basis van negen kenmerken door een onafhankelijke jury van 50 internationale professionals.

Philips OLED+ 907 Ambilight-televisie

2022 is het vijfde jaar dat Philips TV samenwerkt met audiospecialist Bowers & Wilkins voor de premium tv-reeks. Met de OLED+ 907 hebben de twee bedrijven een grote stap vooruit gezet in het bereik van het OLED+-assortiment. Waar OLED+-modellen normaal gesproken zowel uitstekende beeld- als geluidsprestaties bieden, biedt de OLED+ 907 nog steeds fantastisch geluid van Bowers & Wilkins, maar dan volledig geïntegreerd onder het scherm in een met Kvadrat-stof omwikkelde geluidsbox, samen met een subwoofer die zorgvuldig in de achterzijde van de televisie is ingebouwd.

Voor de 2022-modellen hebben we samen met Kvadrat een nieuwe, transparantere akoestische stof ontwikkeld voor een betere geluidskwaliteit. Onze Europese Design-partnerstrategie wordt voortgezet in de afstandsbediening waar Muirhead-leer de zijkanten en achterkant bedekt, zodat gebruikers de kwaliteit in de hand kunnen voelen.

De verrassend kleine tv-voet in gesatineerd donker metaal wordt bereikt door een onzichtbare stabiliteitsbalk aan de achterkant, waardoor de TV kan draaien voor een geweldige gebruikerservaring.

Philips OLED+ 937 Ambilight-televisie

Het vlaggenschip van Philips Ambilight-tv voor 2022 is de OLED+ 937 met het fysiek gescheiden geluidssysteem van Bowers & Wilkins, dat tevens een geïntegreerd onderdeel van de tv-standaard vormt. De OLED+ 937 is voorzien van dezelfde bouwstenen als de OLED+ 907, met een nieuw Kvadrat-doek en een met Muirhead-leer beklede afstandsbediening als beginpunt van zijn ontwerp.

Het nieuwe geluidssysteem is, naast upfiring Atmos-luidsprekers, voorzien van side-firing drivers die worden gevisualiseerd door de schuine metalen luidsprekerplaten. De detaillering van de gaten in de plaat weerspiegelt het centraal blootgestelde tweetergaas dat een verwijzing is naar de eigen luidsprekerdetails van Bowers & Wilkins. Alle metalen onderdelen zijn niet volledig met chroom afgewerkt, maar met een satijnen aluminium afwerking die mooi in moderne woningen past.

Philips Fidelio draadloze home sound-producten: Fidelio FB1 Soundbar, Fidelio FW1 Subwoofer en Fidelio FS1 Speaker

De nieuwe Philips Fidelio draadloze Home Sound-reeks biedt prachtige individuele objecten die ook als familie kunnen worden geïntegreerd, een systeem dat in alle gebruikersbehoeften kan voorzien. De reeks kan afzonderlijk worden aangeschaft of kan worden gecombineerd als onderdeel van een uitgebreide thuisbioscoopopstelling die eenvoudig kan worden aangesloten via de draadloze DTS PlayFi-technologie.

Het ontwerp van alle elementen van de reeks is gebaseerd op discrete kwaliteit om de aandacht niet af te leiden van de inhoud van het tv-scherm. Een donker metalen rooster omhult de luidsprekeroppervlakken en de schuine bovenkant van de Fidelio FS1-satellietluidspreker duidt op de upfiring Atmos-speaker. Bovendien is het Europese Design te herkennen aan lederen afwerking en details, zodat de gebruiker de kwaliteit met zijn vingertoppen kan voelen.

Philips Sports Bluetooth Speaker S4807 & S7807

Na de lancering van de GO-koptelefoon in 2021 heeft Philips TV & Sound gewerkt aan een serie Bluetooth-speakers voor buitengebruik ter uitbreiding van de serie.

Het ontwerp is verkrijgbaar in zwart/rood en lichtgrijs/geel, en heeft unieke beschermkappen en verzonken speakergaten met kleuraccenten voor een moderne en robuuste geluidsoplossing voor buiten. De kleuraccenten lopen door in de metalen details en de stoffen band.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TP Vision
TP Vision is een belangrijke speler in consumentenelektronica op het gebied van tv- en audio-entertainment. TP Vision focust op de ontwikkeling, productie en marketing van televisietoestellen van Philips (Europa, Rusland, Midden-Oosten, Zuid-Amerika, India en geselecteerde landen in Azië-Pacific) en audioproducten van Philips (wereldwijd). We combineren het sterke Philips-merk met onze productontwikkeling en ontwerpexpertise, operationele uitmuntendheid én de industrie-ervaring en -positie van TPV. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een superieure audio- en visuele ervaring bieden.

TP Vision Europe B.V. (‘TP Vision’) is geregistreerd in Nederland, met het hoofdkantoor in Amsterdam. TP Vision is volledig eigendom van TPV Technology Limited (‘TPV’), een van 's werelds toonaangevende monitor- en tv-fabrikanten.
 
Meer over TP Vision
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.