CM.com maakt WeChat Pay voor Europese bedrijven beschikbaar

| CM.com | 2 min | 26 maart 2020 13:31
Copyright: CM.com
CM.com, aanbieder van Conversational Commerce-oplossingen, lanceert WeChat Pay voor Europese klanten. CM.com is officieel partner van WeChat Pay en biedt nu WeChat aan als business-to-consumer communicatie- en betaaloplossing. Europese bedrijven kunnen dit Chinese Conversational Commerce-kanaal zo optimaal benutten. Meer dan een miljard Chinese consumenten gebruiken de innovatieve en populaire betaalmethode voor betalingen aan bedrijven en onderling.

Via een simpele QR-code stelt CM.com WeChat Pay zowel online als offline beschikbaar. Veel Europese bedrijven voegen WeChat al toe aan hun multi-channel Conversational Commerce tools voor soepele en waardevolle interactie met de consument.

Door de alsmaar groeiende middenklasse in China neemt de belangstelling voor Europese goederen en diensten toe. Hierdoor is onder Europese retailers de vraag naar bekende Chinese betaalmethoden exponentieel gegroeid voor zowel online aankopen als voor aankopen in winkels. Nu er meer online wordt gekocht is het juist nu nog relevanter voorbereidingen te treffen om de vraag van de Chinese consument te beantwoorden. Voor Chinese consumenten zijn de juiste betalingsmethoden cruciaal in het aankoopbeslissingsproces, met gemak en gebruiksvriendelijkheid als de belangrijkste factoren. Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat 92 procent van de Chinezen eerder geneigd zijn te betalen met hun smartphone. Als meer Europese retailers WeChat Pay zouden accepteren, naast andere beschikbare mobiele betaaloplossingen, zou 89 procent van de Chinezen eerder geneigd zijn Europese producten te kopen en daarnaast meer uit te geven.

Door WeChat Pay aan te bieden kunnen retailers beantwoorden aan de Chinese vraag naar Europese goederen en diensten en de concurrentie een stapje voorblijven.                          

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com: "Wij zijn enthousiast om met WeChat samen te werken om onze Europese klanten mee te nemen in de wereld van messaging en geïntegreerde betalingen. De Chinese markt is vooruitstrevend als het gaat om frictieloze integratie van betalingen. Consumenten in China gebruiken WeChat voor bijna alles wat ze doen. Ze gebruiken de app om vrienden te spreken, boodschappen te doen of een doktersafspraak te maken. Dit is nu al standaard voor Chinese shoppers, maar moet nog worden ontdekt en volledig worden benut door Europese retailers. Daarom voegen we WeChat Pay toe aan ons aanbod van Conversational Commerce-oplossingen. Zo helpen we Europese bedrijven deze nieuwe weg in te slaan en internationale shoppers gemakkelijker toegang te geven tot Europese producten.”

CM.com werkt momenteel om WeChat beschikbaar te maken op het Conversational Commerce-platform. Dit stelt bedrijven in staat om de beste klantenservice, chat- en betalingsfuncties te combineren en zo de ultieme klantervaring te creëren in de communicatiekanalen van de consument.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over CM.com
CM.com is een Conversational Commerce platform dat bedrijven en merken verbindt met de mobiele telefoons van miljarden consumenten wereldwijd. Het bedrijf biedt Messaging kanalen, zoals SMS, RCS, WhatsApp en Apple Business Chat in combinatie met een Customer Data Platform en andere platformfunctionaliteiten. CM.com is het eerste CPaaS-platform ter wereld met geïntegreerde betalingsfunctionaliteit. Vele klanten vertrouwen op de producten van CM.com voor betere marketing, betere sales en betere service aan hun klanten.
Meer over CM.com
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.