NetApp kondigt intentie tot overname aan van Instaclustr als toonaangevende platform voor implementatie en beheer van open-source data- en workflowapplicaties as a Service

Overname integreert management, monitoring en optimalisatie voor storage, computing en data met volledig beheerde applicatieservices om klanten een platform te bieden voor cloudapplicaties

| NetApp | 3 min | 7 april 2022 15:56
Copyright: NetApp
NetApp®, een wereldwijd, cloudgedreven, datacentrisch softwarebedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Instaclustr, een toonaangevende platformprovider van volledig beheerde open-source database-, pipeline- en workflowapplicaties die als een service beschikbaar zijn. De overname is in overeenstemming met de gebruikelijke afsluitvoorwaarden.

Moderne cloudapplicaties zijn afhankelijk van een groeiende set basisdiensten, waaronder meerdere open-source databases, datapijplijnen en workflowoplossingen. Het efficiënt beheren van de groeiende complexiteit en operationele vereisten van deze applicaties en services voegt nieuwe uitdagingen toe aan de toch al overbelaste infrastructuur-, database- en operationele teams. Hierdoor nemen de kosten voor applicatie-integratie en -levering toe, wordt de levering van applicaties vertraagd en wordt de innovatie van applicaties beperkt.

"NetApp is al lange tijd toonaangevend op het gebied van oplossingen waarmee klanten applicaties kunnen gebruiken", zegt George Kurian, CEO van NetApp. "De overname van Instaclustr zal NetApp's gevestigde leiderschap in continue storage- en compute-optimalisatie combineren met Instaclustr's volledig beheerde database- en datapijplijnservices. Dit biedt mogelijkheden om klanten een Cloud Operations-platform te bieden dat de beste en meest geoptimaliseerde basis biedt voor hun applicaties in de publieke cloud en om-premise."

De overname van Instaclustr bouwt voort op een reeks strategische overnames die NetApp heeft gedaan om een toonaangevend best-of-suite platform voor CloudOps te leveren. NetApp's strategische overnames, waaronder Spot, CloudCheckr, Data Mechanics, Fylamynt en nu Instaclustr, hebben van Spot by NetApp een overtuigend platform gemaakt voor applicaties in één cloud en in meerdere clouds - voortdurende optimalisatie, automatisering, monitoring en beveiliging in combinatie met expertise in het implementeren en bedienen van open-source applicaties, allemaal geleverd als een service in publieke en private clouds om klanten meer tegen lagere kosten en in minder tijd meer mogelijkheden te bieden.

"Datamanagementtechnologieplatformen zijn een steeds belangrijker voor moderne ondernemingen, aangezien bedrijven op zoek zijn naar nieuwe manieren om de ontwikkeling van toepassingen te versnellen om concurrentievoordeel te behalen. Instaclustr levert volledig beheerde open-source oplossingen die een hogere productiviteit en lagere kosten voor bedrijven betekenen," zegt Peter Lilley, CEO en mede-oprichter van Instaclustr. "De groei van Instaclustr is gedreven door het feit dat bedrijven gebruik willen maken van open-source databases, pipelines en workflowapplicaties zonder de nadelen van de complexiteit en kosten van het beheer en de exploitatie ervan. We zijn verheugd dat organisaties die applicaties bouwen voor hun multi-cloud en hybride cloud omgeving direct kunnen profiteren van Instaclustr's data PaaS-oplossingen in combinatie met NetApp en Spot by NetApp's infrastructuuroplossingen, terwijl de operationele lasten tot een minimum worden beperkt."

"Nu bedrijven zich gedwongen voelen om te moderniseren en digitaal te transformeren in de cloud, moeten ze oplossingen implementeren die hen in staat stellen zich meer te richten op het snel bouwen en releasen van geavanceerde applicaties, waarbij ze minder uitgeven aan infrastructuurbeheer en operations", zegt Anthony Lye, Executive Vice President en General Manager, Public Cloud Services bij NetApp. "Instaclustr doet precies dat en zal een belangrijke aanvulling zijn op ons Spot by NetApp-portfolio. Het biedt een oplossing voor veelvoorkomende problemen zoals de complexiteit van de cloud, kostenoverschrijdingen, lock-in bij één leverancier en het gebrek aan interne technische middelen bij klanten. De overname betekent een belangrijke stap voorwaarts in onze strategie om applicatiegedreven platformen en infrastructuren te exploiteren."

"Vanuit een technologie- en productperspectief passen de krachtige infrastructuuroplossingen van NetApp perfect bij de data-layer-as-a-service oplossingen en diensten van Instaclustr", zegt Ben Bromhead, CTO en medeoprichter van Instaclustr. "Voor enterprise klanten die applicaties in de public cloud of on-prem exploiteren, zal het gecombineerde platform van NetApp en Instaclustr een ongeëvenaarde oplossing bieden om uitdagingen met de cloud te overwinnen en tegelijkertijd risico’s op vendor lock-in en de hoge kosten om diezelfde expertise intern op te bouwen en te onderhouden te elimineren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NetApp
NetApp is toonaangevend op het gebied van de hybrid cloud. We bieden een volledig scala van dataservices voor de hybrid cloud; deze vereenvoudigen het beheer van applicaties en data, zowel in de cloud als in lokale omgevingen, om uw digitale transformatie te versnellen. Samen met onze partners stellen we wereldwijd opererende organisaties in staat om het volledige potentieel van hun data te benutten, zodat contactmomenten voor klanten kunnen worden uitgebreid, meer innovatie mogelijk is en hun operationele activiteiten worden geoptimaliseerd.
Meer over NetApp
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.