Vrouwen verlaten onnodig de techsector

Tegelijkertijd geven vrouwen aan dat zij het werk zelf interessant en uitdagend vinden

| VHTO | 3 min | 8 april 2022 9:34
Copyright: VHTO
Vrouwen verlaten te vaak en onnodig de techsector en daar kunnen werkgevers in die sectoren wat aan doen. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde whitepaper van VHTO experticecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Vrouwen voelen zich niet thuis op hun werkplek, worden anders beoordeeld dan hun mannelijke collega’s, er is geen geschikte werkkleding voor ze of ze krijgen weinig ruimte om hun werk flexibel in te delen. Tegelijkertijd geven vrouwen aan dat zij het werk zelf interessant en uitdagend vinden. Werkgevers kunnen dus met relatief eenvoudige acties vrouwen behouden voor de sector.

Hoewel het aandeel meisjes en jonge vrouwen dat kiest voor een opleiding in een technische richting langzaamaan steeds meer toeneemt, stijgt het aandeel vrouwen in technische beroepen nauwelijks. Slechts 14% van de mensen werkzaam in een technisch beroep is vrouw. De sector verliest dus veel talent en gekwalificeerd personeel. Dat is problematisch want juist in deze sector is er een groot tekort aan werknemers.

Vandaag op Girls’ Day 2022 biedt de directeur van VHTO, Sahar Yadegari, een whitepaper aan, aan de voorzitters van de brancheverenigingen Techniek Nederland, FME en NLdigital. Met deze whitepaper vraagt VHTO aandacht voor de ingrepen die bedrijven en werkgevers kunnen doen om hun vrouwelijke werknemers te behouden. Sahar Yadegari: “het is soms helemaal niet ingewikkeld: zorg voor veiligheidsschoenen in kleine maten en voor een vrouwentoilet. Dat lijkt logisch maar te vaak ontbreekt het daar aan.”

Maatregelen

Bedrijven kunnen verschillende zaken doen om te zorgen dat vrouwen zich binnen het bedrijf op hun plek voelen: haal posters met blote vrouwen van de muur, beoordeel vrouwen en mannen aan de hand van dezelfde criteria, zorg dat vrouwen toegang hebben tot de informele netwerken binnen het bedrijf, zet een mentorprogramma of vrouwennetwerk op en nodig vrouwen actief uit om te solliciteren en zorg voor flexibelere werktijden voor zowel mannen als vrouwen.

Bedrijfscultuur

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: ‘Steeds meer ondernemers realiseren zich het belang van een bedrijfscultuur waarin iedereen zich thuisvoelt. Meer diversiteit op de werkvloer is niet alleen goed voor de sfeer en de creativiteit, maar ook voor de productiviteit. Sociale innovatie is belangrijk om techniekbedrijven aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Samen met ons opleidingsfonds Wij Techniek werken we daaraan. Een grotere inbreng van vrouwen is goed voor de branche en goed voor de samenleving.’

Girls’ Day

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT sector. Dit jaar doen 6000 meisjes mee die op bezoek gaan bij meer dan 200 bedrijven door heel Nederland. Organisator VHTO koppelt scholen aan bedrijven in de buurt. De meisjes maken zo laagdrempelig kennis met wat bèta, techniek en IT allemaal te bieden heeft, ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en krijgen daardoor een bredere kijk op hun eigen mogelijkheden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
VHTO
Over VHTO
VHTO zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT te vergroten. Veel meisjes ontplooien en benutten hun bèta/technische talenten nog niet optimaal, terwijl het ook om economische redenen belangrijk is dat meer meisjes kiezen voor een professionele toekomst in bèta, techniek of IT. VHTO levert een bijdrage aan meer diversiteit door activiteiten te organiseren met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid. VHTO is actief in de hele keten van primair onderwijs tot en met de arbeidsmarkt.
Meer over VHTO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.