Visa lanceert programma om (kleine) creators te helpen met NFT's

Eenjarig verdiepingsprogramma voor een wereldwijde gemeenschap van creators met interesse om hun bedrijf met NFT’s uit te bouwen

| Visa | 3 min | 8 april 2022 9:51
Copyright: Visa
Op dit moment publiceren zo'n 50 miljoen artiesten, muzikanten en creators content als fulltime of parttime bron van inkomsten.[1] Met een geschatte marktomvang van bijna 100 miljard euro[2] is de creator-economie een van de snelst groeiende categorieën van kleine ondernemingen.[3]

Om deze groei te ondersteunen, lanceren we het Visa Creator Program, een initiatief om digital-first artiesten, muzikanten, modeontwerpers en filmmakers te helpen hun kleine onderneming te laten groeien door middel van non-fungible tokens (NFT's). Elke fase van het programma ondersteunt een geselecteerde groep ondernemers die zich willen verdiepen in de technologie en platformen die de NFT-handel ondersteunen.

Bedrijf laten groeien met NFT's

Omdat NFT's het eigendom en de authenticiteit van digitale goederen en media – waaronder afbeeldingen, video's en muziek – kunnen vaststellen, kunnen zij creators helpen om inkomsten te genereren en hun bedrijf te laten groeien.

"NFT's hebben de potentie om uit te groeien tot een krachtige aanjager van de creator-economie", zegt Cuy Sheffield, Head of Crypto bij Visa. "We houden het NFT-ecosysteem en de potentiële impact op de toekomst van commercie, retail en sociale media al langer nauwlettend in de gaten. Via het Visa Creator Program willen we dit nieuwe segment van kleine en micro-ondernemingen helpen om nieuwe mogelijkheden voor digitale handel aan te boren."

Community, begeleiding en toegang voor opkomende artiesten

Het Visa Creator Program is gericht op ondernemers die werkzaam zijn in kunst, muziek, mode en film en die NFT’s echt in hun businessmodel willen opnemen. Hierbij maakt het niet uit of ze bezig zijn met hun eerste NFT of deze net hebben uitgebracht, of al meerdere succesvolle NFT's op hun naam hebben staan.

"In de begindagen van mijn NFT-carrière vertrouwde ik op een gemeenschap van NFT-experts en voorstanders om me wegwijs te maken in deze nieuwe wereld," zegt Micah Johnson, voormalig professioneel sporter, de artiest achter Aku en een van de eerste deelnemers aan het Visa Creator Program. "Ik ben bijzonder blij dat ik nu samen met Visa datzelfde soort mentorschap kan bieden aan opkomende artiesten die hun NFT-reis beginnen."

Geselecteerde creators nemen deel aan een gemeenschap-gestuurd programma dat is ontworpen om hun vaardigheden op het gebied van crypto-handel en traditionele betalingen op te bouwen en te verdiepen. Het programma is gericht op het ondersteunen van creators op vijf kerngebieden:

  • Technisch en productmentorschap: mentorschap met Visa's team van product- en strategieleiders op het gebied van crypto, om bepaalde onderwerpen te behandelen, zoals het evalueren van trade-offs tussen onderliggende blockchainnetwerken, slimme contracten en NFT-marktplaatsen.
  • Community-vorming: de kans om ideeën uit te wisselen en problemen op te lossen met een community van creators in verschillende stadia van hun NFT-reis.
  • Toegang tot thought leaders: toegang tot toonaangevende denkers en onderzoekers die werken op het gebied van digital commerce, web3, crypto en betalingen.
  • Exposure richting klanten en partners van Visa: mogelijkheden om in contact te komen met bedrijven binnen Visa's netwerk van klanten en partners.
  • Toelage: eenmalig toelage om creators te helpen om hun volgende groeifase in gang te zetten.

Nieuwe typen kleine bedrijven ondersteunen

Het Visa Creator Program maakt deel uit van Visa's continue inspanningen om kleine en micro-ondernemingen te helpen meer toegang te krijgen tot de digitale economie. Via gemeenschapsinitiatieven als het Visa Creator Program en She's Next wil Visa kleine en micro-ondernemingen digitaal in staat stellen om toegang te krijgen tot financiering, hulpmiddelen en expertise.

Aangezien het concept van 'kleine ondernemingen' blijft groeien en evolueren – van kleine familiebedrijven tot contentmakers en werknemers in de dienstensector – helpt Visa de volgende generatie van ondernemers graag bij het uitbouwen van een bedrijf en het verdienen van een inkomen.

  1. SignalFire;
  2. Influencer Marketing Hub;
  3. SignalFire.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Visa
Visa Inc. (NYSE: V) is wereldleider op het vlak van digitale betalingen. Onze missie is de wereld te verbinden door middel van het meest innovatieve, betrouwbare en veilige betalingsnetwerk, dat de beste kansen biedt aan individuen, bedrijven en economieën. Ons geavanceerde wereldwijde netwerk, VisaNet, biedt veilige en betrouwbare betalingen over de hele wereld en kan meer dan 65.000 transactieberichten per seconde verwerken. Visa’s continue focus op innovatie is een katalysator voor de snelle groei van connected commerce op elk apparaat. Naarmate de wereld verandert van analoog naar digitaal, zet Visa haar merk, producten, mensen, netwerk en schaal in om de toekomst van commercie vorm te geven.
Meer over Visa
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.