KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives 2022

Ervaringen uit de praktijk en best practices voor IT-beveiliging

| KPN Security | 2 min | 8 april 2022 16:39
Copyright: KPN Security
De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN Security, schetst de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity aan de hand van interviews met bekende Nederlandse securityexperts. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk en reiken best practices voor IT-beveiliging aan.

Belang van kennisdeling

Cyber Security Perspectives is gericht op een brede management- en IT-doelgroep. De interviews gaan over uiteenlopende securityonderwerpen: van mkb-security en de vitale infrastructuur tot redteaming en forensische data-analyse. De rode draad is het gezamenlijk verbeteren van de digitale weerbaarheid van Nederland. Alle experts hebben belangeloos meegewerkt aan het magazine. Dit doen ze vanuit de overtuiging dat kennisdeling een cruciaal instrument is om Nederland veiliger te maken.

In het magazine komen circa twintig securityexperts aan het woord, onder wie:
  • Irma Jepma – Directeur Cybersecurity bij Coöperatie VGZ
  • Donny Maasland, CTO van ESET Nederland
  • Oscar Koeroo – Concern-CISO bij het ministerie van VWS
  • Petra Oldengarm – Directeur Cyberveilig Nederland
  • Guus van Es – Partner Cyber Risk bij Deloitte
  • Sabyne van Mourik – Business Development Manager bij Kiwa Nederland
Alle experts namen in januari ook deel aan het securityevent NLSecure[ID]. In het magazine Cyber Security Perspectives gaan we nog dieper in op de onderwerpen die toen aan bod kwamen. Met beide initiatieven stimuleert KPN Security informatie-uitwisseling en samenwerking tussen Nederlandse securityprofessionals.

Nederland digitaal weerbaarder

“Door de geopolitieke ontwikkelingen is het risico op digitale verstoringen nu groter dan ooit”, zegt Lisette Oosterbroek, Executive Vice President van KPN Security. “Cyberaanvallen worden steeds lucratiever en geavanceerder. De vijand is goed georganiseerd, en dat moeten wij ook zijn. Elk bedrijf en iedere werknemer heeft hierin een verantwoordelijkheid. Alleen als we samenwerken, kunnen we de welvaart en innovatiekracht van Nederland beschermen. En dat begint bij kennisdeling.”

“Met dit magazine bevorderen we de kennisdeling en dragen we bij aan de digitale weerbaarheid van Nederland”, vervolgt Oosterbroek. “De geïnterviewden belichten hun vakgebied vanuit hun eigen perspectief. Vaak met een kritische noot, maar altijd op basis van jarenlange ervaring in de securitywereld. Deze inzichten kunt u toepassen om uw eigen beveiliging aan te scherpen. Zo bouwen we samen aan een digitaal weerbaar Nederland.”

Gratis voor iedereen

KPN Security ziet het als zijn maatschappelijke plicht om organisaties te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Daarom is Cyber Security Perspectives gratis beschikbaar voor iedereen. U kunt het magazine hier downloaden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over KPN Security
KPN Security speelt al decennialang een cruciale rol bij het beveiligen van de kritieke infrastructuur van Nederlandse organisaties. We helpen klanten die vertrouwen op onze kennis en kunde, en op het meest uitgebreide securityportfolio dat op de markt beschikbaar is. We bieden niet alleen ijzersterke kant-en-klare securityoplossingen voor identity en privacy, maar we beschikken ook over een volledig dienstenpakket voor managed security.

Met onze securityprofessionals zijn we de grootste Managed Security Service Provider (MSSP) van Nederland en marktleider op de Nederlandse IT-securitymarkt. Daar hoort ook een state of the art Security Operations Center bij. Vanuit ons SOC beveiligen en bewaken onze securityspecialisten de ICT-infrastructuur van KPN en haar zakelijke klanten. Zodat zij met vertrouwen de kansen van de digitale wereld kunnen benutten.
Meer over KPN Security
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.