HP en Legor Group werken samen aan vooruitgang in metaalwetenschap en roestvrijstalen accessoires

De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op de sieraden- en mode-industrie

| HP | 3 min | 11 april 2022 15:20
Copyright: HP
  • De snelheid, kwaliteit en economische voordelen van HP Metal Jet maken een snelle weg mogelijk naar serieproductie van 3D-geprinte metalen onderdelen
  • Legor ontwikkelt speciale edelmetaalmaterialen die geschikt zijn voor HP Metal Jet
  • Marktleiders werken samen aan functionele roestvrijstalen accessoires voor de sieraden- en mode-industrie
HP Inc. en Legor Group SPA hebben een strategische samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling van innovatieve edelmetaalmaterialen voor HP's Metal Jet systeem. Legor, een leider in metaalwetenschap en productie van best-in-class legeringen, poeders en plating-oplossingen, produceert als eerste speciale edelmetaalmaterialen voor de sieraden- en modeaccessoiresmarkt die zijn ontworpen om te werken met HP's revolutionaire 3D-metaal binder jet-platform.

"Onze visie op additive manufacturing gaat verder dan het maken van kleine series en prototyping", zegt Massimo Poliero, President & CEO van Legor Group SPA. "Wij zien een toekomst waarin elk modern bedrijf één of meerdere HP's state-of-the-art binder jetting printers heeft en door middel van Legor's technologie, ontwerp en ondersteuning de time-to-market voor zowel edele als niet-edele metalen onderdelen kan verkorten. Dit strategische partnerschap met HP staat centraal om onze visie te versnellen en de industrie in de richting van duurzamere productie te bewegen."

"Onze samenwerking met Legor sluit perfect aan bij HP's visie om productienormen te herzien en digitale productie en duurzame impact voor klanten over de hele wereld te versnellen", zegt Didier Deltort, President, HP Personalization & 3D Printing. "De combinatie van ons baanbrekende Metal Jet 3D-printplatform met Legors materiaalexpertise en klantgerichte aanpak zal veel teweeg brengen in de luxe sieraden- en mode-industrie. Dit is een spannende mijlpaal in onze voorbereiding om Metal Jet later dit jaar breder beschikbaar te maken voor de markt."

De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op het mogelijk maken van de productie van functionele roestvrijstalen accessoires voor de sieraden- en mode-industrie. Tegelijkertijd zullen de bedrijven een intensief R&D-programma uitvoeren om brons- en zilverpoeders en uiteindelijk goudpoeders -het kernmateriaal in de edelsteensector- te parametriseren en te karakteriseren. HP en Legor werken aan het optimaliseren van de print- en sinterparameters voor deze nieuwe materialen en de resultaten op het gebied van oppervlakteafwerking. Het onderzoek zal plaatsvinden in de nieuwe Legor 3DMetalHub in Bressanvido, Italië, een center of excellence gericht op het versnellen van additive manufacturing voor de luxe-industrie.

Daarnaast creëert Legor in nauwe samenwerking met HP mogelijkheden voor haar klanten om te profiteren van de kosten-, kwaliteits- en productiviteitsvoordelen van HP Metal Jet en helpt hen om duurzame productie in hun bedrijf te integreren. De voordelen van HP Metal Jet stellen Legor in staat om de productie voor klanten te transformeren in de kostbare sectoren en daarbuiten. Samen met ontwerpvrijheid, productieflexibiliteit en lagere ontwikkelingskosten stelt HP Metal Jet klanten in staat om op voordelige wijze metalen onderdelen van hoge kwaliteit op schaal te produceren.

Massimo Poliero: "Het produceren van metaalpoeders en 3D metalen objecten maakt deel uit van ons DNA en we hebben altijd samengewerkt met klanten van sieraden en modeaccessoires. De digitale mogelijkheden van HP Metal Jet bieden een alternatieve methode voor het klassieke verloren was gieten, waarbij wassen of harsen moeten worden verbrand en gips (calciumsulfaat) als gietmateriaal moet worden gebruikt, dat vrij inhaleerbare silica bevat. Het is onze manier om meer robuustheid en doelbewuste duurzaamheid in productieprocessen te bevorderen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HP
HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.