Bedrijven verwachten begeleiding in IT-projectmethodologieën door implementatiepartner

Het is van belang dat de methodologie aansluit op de bedrijfsvoering en -strategie

| myBrand | 2 min | 12 april 2022 8:23
Copyright: myBrand
De meerderheid (56%) van de (mede)beslissers met betrekking tot IT-implementaties verwacht begeleiding van een implementatiepartner in de keuze voor methodologieën die in een IT-project wordt toegepast. Om de implementatie van een ERP of applicatie goed te laten verlopen, kijken (mede)beslissers naar welke methodologie een implementatiepartner gebruikt. Het is van belang dat de methodologie aansluit op de bedrijfsvoering en -strategie. Dit blijkt uit onderzoek van SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand onder ruim 500 werkenden met een strategische of tactische rol.

IT-partners onontbeerlijk in bedrijfsprocessen

Bij de transformatie naar een intelligente onderneming – waarin gebruik wordt gemaakt van innovatieve technologieën zoals Artificial Intelligence en Machine Learning – zijn de juiste IT-partners onontbeerlijk. Aan de (mede)beslissers in implementatietrajecten is gevraagd welke methodologie hun voorkeur heeft bij een dergelijk traject. Agile heeft de overduidelijke voorkeur (37%). Daarnaast kiest 21 procent voor Rapid Application Development. Ook 21 procent kiest voor de watervalmethode en 12 procent geeft de voorkeur aan DevOps.

Linda Beukers, directeur digitale transformatie bij myBrand: “Er zijn verschillende manieren om een IT-project aan te vliegen. Zo kan er gewerkt worden in een aantal fasen, van analyse en basisontwerp naar bouw en testen en uiteindelijk integratie, beheer en onderhoud; de watervalmethode. De Agile werkwijze is een iteratieve ontwikkelmethode. De keuze voor een methodologie hangt sterk af van de inhoud van het project en de organisatie waarin de implementatie plaatsvindt. Dat de IT-partner hierin een begeleidende rol moet aannemen, staat wat ons betreft als een paal boven water. Zij hebben immers ruime ervaring met verschillende methodologieën en situaties en kunnen een op maat gemaakt advies uitbrengen, passend bij de situatie van de organisatie.”

Klik hier voor het volledige onderzoeksrapport.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over myBrand
myBrand, onderdeel van Conclusion, biedt de nieuwe servicestandaard voor SAP-dienstverlening. myBrand is ontstaan uit de droom om gestalte te geven aan een SAP-dienstverlener waar wij zelf klant zouden willen zijn. Dit heeft zich vertaald in onze missie: het zijn van de door klanten als best gewaardeerde dienstverlener. De leidende kernwaarden zijn langetermijnrelaties, een geïntegreerde dienstverlening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze kernwaarden onderscheidt myBrand zich niet alleen door de nauwe manier van samenwerken met haar klanten, ook staat myBrand inmiddels bekend als de SAP-dienstverlener die echt verantwoordelijkheid neemt voor succesvolle bedrijfsprocessen bij haar klanten. myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie.
Meer over myBrand
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.