VMware helpt Carrefour bij zijn digitale retailstrategie voor 2026

50% van alle workloads moet gemigreerd zijn in 2022

| VMware | 3 min | 12 april 2022 9:48
Copyright: Carrefour
  • Alle on-premise VMware-workloads die in de datacenters van Carrefour Frankrijk draaien, zijn eenvoudig gemigreerd naar Google Cloud VMware Engine
  • Totale IT running costs verminderd met 30% (in TCO-berekening) en energieverbruik gereduceerd met ongeveer 35%
  • De activiteiten van Carrefour in andere landen zullen gebruikmaken van dezelfde VMware-oplossing bij het uitvoeren van de verplichte groepsmigratie naar het cloudplatform van Google
VMware laat weten dat Franse retailer Carrefour, die wereldwijd actief is, een cruciale mijlpaal heeft bereikt in zijn ambitieuze doel om in 2022 50% van zijn applicaties naar de public cloud te verplaatsen. Met behulp van Google Cloud VMware Engine heeft de retailer alle VMware-workloads die in Frankrijk draaiden gemigreerd naar het Google Cloud Platform. Aangezien de Carrefour Group zich nu concentreert op het bereiken van zijn onlangs aangekondigde digitale retailstrategie voor 2026, zullen de vestigingen buiten Frankrijk ook gebruikmaken van de VMware-oplossing en lokale best practices nadat ook zij de geplande transitie naar Google Cloud hebben gemaakt.

Door de VMware-workloads van zijn on-premises datacenters naar de cloud te verplaatsen, heeft Carrefour de IT running costs met 30% verlaagd (in TCO-berekening). Het bedrijf verwacht dat dit ook doorgevoerd kan worden in de prijs van producten in de supermarktschappen. Carrefour geeft aan dat het hierdoor ook zijn energieverbruik met ongeveer 35% heeft verminderd. IT-systemen zijn robuuster, de retailer profiteert van meer flexibiliteit, snellere time-to-market voor nieuwe features en diensten en het bedrijf kan nu eenvoudiger cloud-native engineers werven.

“Dankzij Google Cloud VMware Engine heeft Carrefour een snelle en eenvoudige route naar de cloud. We konden on-premises VMware-workloads binnen enkele minuten migreren naar Google Cloud – het is echt ‘lift and shift’. Deze best practice is zeer waardevol voor Carrefour-vestigingen in andere landen, wat weer bijdraagt aan het uitvoeren van onze digitale retailstrategie voor 2026”, zegt Damien Cazenave, Chief Technology Officer en Chief Information Security Officer, Carrefour Frankrijk.

Al 60 jaar is Carrefour Group een pionier in de detailhandel en streeft er voortdurend naar om zijn producten betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. De klantgerichte benadering van het bedrijf liep echter tegen steeds meer beperkingen aan door de enorme, verspreide en complexe IT-infrastructuur – een mix van on-premises datacenters, private en een aantal public clouds. Om het IT-landschap te vereenvoudigen en de controle over de zakelijke workloads terug te krijgen, heeft Carrefour voor een cloud-first-aanpak gekozen, met Google Cloud als enige public cloud provider. Het grootste deel van zijn on-premises infrastructuur werd afgestoten.

Het applicatielandschap van Carrefour Frankrijk was voor een groot deel al op VMware gebaseerd. Daarom koos de retailer voor Google Cloud VMware Engine om zijn zakelijke workloads en data naar Google Cloud te verplaatsen. De migratie werd sneller voltooid dan verwacht, zonder overlast voor werknemers of klanten. VMware HCX, een belangrijk onderdeel van Google Cloud VMware Engine, zorgde ervoor dat de migratie van de workloads van hun lokale omgeving naar Google Cloud snel en naadloos verliep, met weinig tot geen wijzigingen in de code. Nu kan het IT-team van Carrefour zijn software defined datacenter van VMware in de public cloud beheren met behulp van de VMware-tooling waarmee ze al bekend zijn, zonder nieuwe vaardigheden aan te hoeven leren of mensen te hoeven trainen in het gebruik van nieuwe tools.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over VMware
VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.