Equinix bouwt eerste datacenter in Salalah, Oman

In samenwerking met Omantel wordt er gewerkt aan een belangrijke nieuwe onderzeese kabelinterconnectiehub die Azië, Afrika en Europa met elkaar verbindt

| Equinix | 2 min | 12 april 2022 16:41
Copyright: Equinix
Equinix gaat een gloednieuw datacenter bouwen in de stad Salalah, aan de zuidkust van Oman in het Midden-Oosten. Dit datacenter wordt gebouwd in samenwerking met Omantel, de grootste wholesale carrier van de regio. De nieuwe locatie – genaamd SN1 – is naast MC1 in Muscat het tweede netwerkneutrale datacenter in Oman en het vijfde datacenter in de regio, naast strategische locaties in Dubai en Abu Dhabi. SN1 wordt een bijzonder belangrijk interconnectiviteitspunt voor verkeersstromen naar Azië, Europa en Afrika.

Said Kamel Al-Tawil, Managing Director bij Equinix Middle East and North Africa: "Het is voor ons een fantastische kans om een datacenter van wereldklasse te bouwen in Salalah. Deze nieuwe locatie verandert het landschap van wereldwijde verkeersstromen tussen drie grote continenten. Dankzij de toegang tot verschillende nieuwe en bestaande onderzeese kabels, kan Equinix via dit belangrijke nieuwe interconnectiviteitspunt zijn strategie voortzetten om netwerkdichte en interconnectiviteitsrijke ecosystemen te ontwikkelen."

Talal Al Mamari, Chief Executive Officer van Omantel: "We zijn zeer verheugd om onze succesvolle samenwerking met Equinix verder uit te breiden met dit nieuwe internationale onderzeese kabelknooppunt in Salalah. Deze stad is strategisch gelegen aan de kust van de Arabische Zee en is de rijzende ster van het Midden-Oosten voor onderzeese kabelsystemen van Azië naar Europa en Afrika die de regio passeren. Daardoor vestigt de locatie zich snel als het nieuwe belangrijkste regionale strategische interconnectiepunt. Salalah wordt daarmee de hub voor een connectiviteitsecosysteem dat hard nodig is om te voldoen aan een steeds toenemende vraag naar verdere connectiviteit met het Midden-Oosten en Afrika.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.