Aankondiging dat NEC Display Solutions een dochteronderneming wordt (joint venture) van Sharp Corporation

| Sharp | 1 min | 27 maart 2020 21:01
Sharp Corporation (hierna "Sharp") besliste en kwam overeen met NEC Corporation (hierna "NEC". NEC en haar dochterondernemingen en verbonden ondernemingen worden hierna aangeduid als "NEC Group") om 66% van de aandelen van NEC Display Solutions, Ltd te verwerven . (hierna "NDS"), een dochteronderneming van NEC, om een dochteronderneming van Sharp te worden en om samen met NEC als joint venture te worden geëxploiteerd.

Reden voor verwerving van aandelen

NDS is verantwoordelijk voor de BtoB-displayactiviteiten binnen de NEC Group, met LCD-display, professionele projector, digitale bioscoopproducten en oplossingen als kernontwikkeling wereldwijd. Ondertussen ontwikkelt Sharp zijn BtoB-displayactiviteiten met LCD-display, elektrisch whiteboard, professionele projector en 8K-gerelateerde apparatuur enz. op de Japanse markt.

NDS heeft sterke punten op de wereldmarkt in Europa en Noord-Amerika, terwijl Sharp zijn sterke punten heeft op de Japanse markt, waardoor beide partijen elkaar aanvullen, en verschillende synergie-effecten kunnen worden verwacht door een joint venture op te richten, zoals schaalverdienste, cross-merit verkoop van producten en bedrijfsuitbreiding in nieuwe categorieën zoals LED-display en 8K + 5G-ecosystemen met onderlinge samenwerking.

Zoals hierboven aangegeven, is Sharp van mening dat het maken van NDS als dochteronderneming en ook een joint venture met de NEC Group zal bijdragen aan de groei van Sharp door de groeiende verkopen van haar BtoB-activiteiten, en besloot het een meerderheid van NDS-aandelen te verwerven.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Sharp

Over Sharp

Sharp Corporation is een Japanse multinationale onderneming die elektronische producten ontwerpt en produceert, met hoofdkantoor in Sakai-ku, Sakai. Sinds 2016 is het een dochteronderneming van Foxconn Group uit Taiwan.
Meer over Sharp

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.