Eaton vergroot Europese productiecapaciteit met bouw ultramoderne campus voor UPS-en en energieopslag in Finland

De 16.500 m² grote site moet naar verwachting eind 2023 klaar zijn

| Eaton | 3 min | 13 april 2022 8:06
Copyright: Eaton
Het intelligente powermanagementbedrijf Eaton, marktleider in oplossingen voor grote datacenters, kondigt de bouw aan van een nieuwe campus voor zijn kritische vermogenssystemen in Vantaa, Finland. Hierdoor worden alle huidige activiteiten geïntegreerd op een veel grotere locatie. De 16.500 m² grote site moet naar verwachting eind 2023 klaar zijn en brengt onderzoek, ontwikkeling, productie, opslag, verkoop en service onder één dak samen. De nieuwe campus moet tot 100 extra banen creëren.

Eaton is een van de grootste fabrikanten van 3-fasige uninterruptible power supplies (UPS) ter wereld. Het bedrijf groeit sterk op dit gebied en ziet een forse toename in de vraag naar systemen die de continuïteit van het bedrijf waarborgen - of het nu gaat om datacenters, commerciële en industriële gebouwen of toepassingen in de gezondheidszorg en scheepvaart. De nieuwe vestiging in Vantaa, nabij de luchthaven van Helsinki, zal dienen als Eatons hoofdkantoor voor Critical Power Solutions en als "center of excellence" voor datacenters.

Eaton beschikt in Finland over een sterke kennisfundering: de plaatselijke dochteronderneming met 250 werknemers ontwikkelt en produceert al sinds 1962 UPS-systemen en stroomconversietechnologie. De uitbreiding is het resultaat van groeiende vraag naar de output van Eatons bestaande fabriek in het Finse Espoo, waaronder de grid-interactive UPS- en energieopslagsystemen die de energietransitie ondersteunen.

Op de nieuwe campus komt een ultramoderne testlocatie die niet alleen productontwikkeling en operations ondersteunt, maar de producten van Eaton ook in de praktijk brengt. Voor klanten betekent dit een ongeëvenaarde ervaring wat betreft rondleidingen, vergaderingen en fabrieksacceptatietests. Voor dit alles zal ook nieuw talent moeten worden aangetrokken. Er zullen nieuwe banen worden gecreëerd op het gebied van operations, onderzoek en ontwikkeling, commercie en technische ondersteuning.

Eaton zet zich in voor duurzaamheid en energie-efficiëntie - zowel wat betreft processen als producten. De bestaande fabriek in Espoo heeft al sinds 2015 geen afval meer naar de stortplaats gestuurd en ook in de nieuwe campus zullen diverse innovatieve technologieën van Eaton worden toegepast om de koolstofvoetafdruk te verkleinen, van oplossingen voor energiebeheer tot opladers voor elektrische voertuigen.

Karina Rigby, president Critical Systems Electrical Sector bij Eaton in EMEA, zegt: "Door te investeren in de versterking van onze aanwezigheid in Finland, bouwen we voort op Eatons sterke lokale erfgoed en realiseren we onze duurzame missie. Eatons activiteiten op het gebied van energiekwaliteit groeien onder invloed van digitalisering en de energietransitie, en dankzij de nieuwe campus in Vantaa zullen we klaar zijn om onze klanten nu én in de toekomst te ondersteunen. Het is geweldig om te zien hoe de UPS-technologie zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld - vandaag de dag zorgt het niet alleen voor bedrijfscontinuïteit voor kritieke toepassingen, maar speelt het ook een rol in de overstap naar hernieuwbare energiebronnen, door te fungeren als een bron van flexibiliteit die netstabiliteit ondersteunt."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Eaton
Eatons Electrical Sector (NYSE:ETN) is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services. Via wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrotechniek.

Eaton helpt met energie-efficiënte oplossingen onze klanten op een doeltreffende manier elektrische, hydraulische en mechanische kracht op een meer betrouwbare, veiligere en duurzamere manier te beheren. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten.
Meer over Eaton
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.