NHL Stenden intensiveert samenwerking met Avit voor toekomstbestendige netwerkomgeving

Avit was in 2019 al geselecteerd voor de inrichting van een software defined netwerkoplossing

| Avit | 3 min | 13 april 2022 8:09
Copyright: NHL Stenden Hogeschool
Avit Group, netwerk integrator en managed service provider, heeft opnieuw de aanbesteding van NHL Stenden Hogeschool gewonnen. Avit was in 2019 al geselecteerd voor de inrichting van een software defined netwerkoplossing. Na een vruchtbare samenwerking de afgelopen jaren zetten Avit en NHL Stenden nu ook samen de vervolgstappen om de basis te leggen voor een toekomstbestendige IT-infrastructuur. De bewezen kennis en ervaring van Avit, als het gaat om de Cisco Digital Networking Architecture (DNA) oplossingen en flexibel software defined networking, gaven hierbij de doorslag.

Focus op performance, flexibiliteit, schaalbaarheid en security

In het kader van de eerste aanbesteding in 2019 heeft Avit vorm en inhoud gegeven aan de innovatie van de netwerkinfrastructuur van NHL Stenden Hogeschool. De overstap naar een software defined netwerkoplossing stond hierbij centraal. Een groot deel van de netwerkcomponenten zoals routers, switches en firewalls is vernieuwd en wordt centraal aangestuurd. Dit maakt het netwerk eenvoudiger te configureren en biedt meer inzicht in de status van het netwerk, de gebruikers en applicaties. Netwerktaken kunnen in hoge mate worden geautomatiseerd. Dat is exact wat NHL Stenden nodig heeft om hoogwaardig onderwijs te kunnen garanderen, waarbij de focus op performance, flexibiliteit, schaalbaarheid en security ligt.

Optimaliseren van de netwerkomgeving

Na de nieuwste aanbesteding vervolgen Avit en NHL Stenden de roadmap en worden de draadloze infrastructuur en het access management vernieuwd. De uitvraag bestond in de eerste plaats uit een brede technologische kennis en het leveren en implementeren van een grote verscheidenheid aan netwerkcomponenten. In de tweede plaats werd veel nadruk gelegd op het leveren van proactief advies als het gaat om het optimaliseren van de netwerkomgeving. Met zijn jarenlange ervaring in het hoger onderwijs en de uitgebreide kennis van het Cisco-portfolio is Avit in staat de visie van NHL Stenden te vertalen naar de juiste netwerkomgeving. Dit bepaalde voor een groot deel de keuze van de onderwijsinstelling.

“Het is uitermate bijzonder dat Avit Group als zittende partner mag tekenen voor de volgende fase in de realisatie van software defined networking bij NHL Stenden. Daar zijn wij dan ook erg trots op”, vertelt Marcel Martens, Sector Unit Manager Educatie bij Avit. “We hebben de afgelopen jaren goed samengewerkt om de nieuwste netwerktechnologieën te implementeren en de organisatie stap voor stap voor te bereiden op software defined networking. Het feit dat NHL Stenden opnieuw voor Avit heeft gekozen, toont aan dat we onze beloften hebben waargemaakt en dat het wederzijdse vertrouwen groot is.”

Swen van Beveren, Teamleider DLWO Digital Operations bij NHL Stenden: “NHL Stenden is een jonge, zeer dynamische hogeschool waar veranderingen aan de orde van de dag zijn. Van de ICT-afdeling wordt verwacht dat zij snel kan reageren op de veranderende vraag vanuit het onderwijs en de diensten en snel kan leveren aan de organisatie. Dan is een flexibele en wendbare, maar ook robuuste en goed beveiligde, IT-infrastructuur noodzakelijk. We kunnen vol tevredenheid vaststellen dat we met Avit hiervoor essentiële stappen hebben gezet met software defined networking. We kijken ernaar uit om samen de roadmap te vervolgen en een toekomstbestendige netwerkomgeving te bouwen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Avit
Avit, specialist op het gebied van networking, collaboration, security en datacenter, verbetert bedrijfsprocessen door het ontwerpen, leveren, implementeren, integreren en beheren van IT-oplossingen. Avit beschikt over een eigen Research & Development afdeling waar innovatieve oplossingen ontwikkeld worden. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit hoog in het vaandel. Zo is Avit ISO gecertificeerd op kwaliteit (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieu (ISO 14001) en wordt er gewerkt volgens best practice methodieken als ITIL en Prince2. Als officieel gecertificeerd Cisco Gold –partner en Cisco Master Enterpise Networking specialist, is het bedrijf trots op zijn Cisco Transformation & Innovation Partner of the Year 2019 award en de Cisco Collaboration Partner of the Year 2019 award.
Meer over Avit
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.