Qualys introduceert Multi-Vector EDR 2.0

Update voorzien van extra functionaliteit voor onder andere het actief opsporen van bedreigingen

| Qualys | 2 min | 13 april 2022 8:52
Copyright: Qualys
Qualys introduceert versie 2.0 van zijn Multi-Vector EDR-oplossing. Deze update is voorzien van extra functionaliteit voor het actief opsporen van bedreigingen, verbetert de prioritering van meldingen, verkort de reactietijd en beperkt zodoende de risico’s.

IT-beveiligingsteams spenderen door het grote aantal waarschuwingen veel tijd aan het doorzoeken en onderzoeken van alle meldingen om de belangrijkste hiervan boven water te krijgen. Organisatie staan hierdoor bloot aan gevaren. Traditionele Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossingen monitoren echter alleen maar de activiteiten op endpoints. Ze gebruiken hiervoor weliswaar de technieken van MITRE ATT&CK, maar hanteren geen tactische aanpak. IT-beveiligingsteams moeten daardoor extra tools inzetten om cyberrisico's aan te pakken en dat vertraagt de reactie op bedreigingen. EDR moet daarom worden doorontwikkeld en zinvollere context bieden voor bedreigingen, nagenoeg in real time.

"Effectieve endpointbeveiliging begint met het verminderen van de hoeveelheid en de ernst van incidenten die beveiligingsteams moeten aanpakken”, zegt Michael Suby, vicepresident Research bij IDC. “Het Qualys Cloud Platform vermindert het aantal incidenten door naast de controles van apparaten ook context en datapunten te analyseren door de integratie met kwetsbaarheden- en patchbeheer. Dat is een cruciale factor om tijd en resources te besparen. Teams kunnen zich zodoende concentreren op de gevaarlijkste bedreigingen en hun attack surface, het totaal van alle kwetsbare ingangen die cybercriminelen zouden kunnen vinden verkleinen."

Versie 2.0 van Qualys Multi-Vector EDR zet de tactieken en technieken in van MITRE ATT&CK. Beveiligingsteams kunnen hierdoor snel bedreigingen analyseren en aanpakken. Daarnaast beschikt het Qualys Cloud Platform over uitgebreide voorspellings- en preventiemogelijkheden. Teams hebben zodoende via één enkele agent en een uniform dashboard georkestreerde toegang tot meerdere factoren die de context bepalen. Hiertoe behoren onder meer kritieke IT-middelen, kwetsbaarheden, misconfiguraties en aanbevolen patches.

Qualys Multi-Vector EDR identificeert en elimineert kwetsbaarheden die kunnen worden misbruikt door malware. Zo worden toekomstige aanvallen voorkomen. Dankzij de integratie met Qualys VMDR kunnen teams alle IT-middelen identificeren die kwetsbaar zijn voor CVE's van malware en een patch uitvoeren via Qualys Patch Management.

Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys: "Traditionele EDR-producten richten zich uitsluitend op het detecteren van bedreigingen op endpoints. Organisaties willen echter alle beveiligingsrisico's aanpakken om aanvallen te voorkomen. Dankzij de combinatie van Qualys Multi-Vector EDR met VMDR en Patch Management kunnen organisaties zich richten op het snel elimineren van de gevaarlijkste bedreigingen. Tegelijkertijd versterken zij hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier en een toonaangevende leverancier van cloud-based security- en compliance-oplossingen. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun security- en compliance-oplossingen in één platform en het integreren van security in digitale-transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, beter bedrijfsresultaat en een substantiële kostenbesparing. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde Cloud Apps bieden continue bedrijfskritische beveiligingsinformatie, waardoor auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties on-premise, op endpoints en in elastic clouds zijn te automatiseren.
Meer over Qualys
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.