TIER lanceert elektrische deelfietsen in Almere

Mobiliteit voorgoed veranderen en Almere door middel van deelmobiliteit een gezonde en groene stad maken

| TIER Mobility | 3 min | 13 april 2022 13:30
Gewaardeerd
Copyright: TIER Mobility
  • Op 13 april start TIER in Almere met 50 e-bikes, in de komende weken stijgt dit naar 300
  • Vanaf eind mei worden ook 300 deelscooters aangeboden
  • Nieuwe gebruikers kunnen gebruikmaken van een kortingscode
  • Almere is de vierde Nederlandse stad waar TIER, Europa’s grootste aanbieder van deelmobiliteit, actief is
  • TIER opereert volledig CO2 neutraal
TIER Mobility start 13 april met zijn deelvervoer in Almere. Vanaf woensdag zijn er 50 elektrische deelfietsen beschikbaar in de stad. Dit wordt in de komende weken opgeschaald naar 300 e-bikes. Eind mei zal TIER ook 300 elektrische deelscooters aanbieden. De e-bikes en e-scooters van TIER zijn te vinden in de buurt van centrale vervoersknooppunten en andere drukke gebieden in Almere. In nauwe samenwerking met de stad zijn parkeerzones gedefinieerd binnen het stadscentrum. Buiten het stadscentrum kan vrij geparkeerd worden. Gebruikers kunnen een e-bike of e-scooter gebruiken door het voertuig met de TIER app te ontgrendelen.

TIER - Change mobility for good

Jesper Vis, General Manager Benelux van TIER: “Auto's horen niet in de binnenstad. Maar om dat te kunnen bewerkstelligen is wel een waardig alternatief nodig. Onze deelfietsen -en later deelscooters – bieden nu een milieuvriendelijk alternatief. Dat is ook waar TIER en Almere elkaar vinden. Wij willen mobiliteit voorgoed veranderen en Almere wil door middel van deelmobiliteit een gezonde en groene stad creëren.”

Volledig klimaatneutraal

Om de transportkosten en emissies te verlagen, zet TIER een lokaal team van vaste medewerkers in die met elektrische bakfietsen en elektrische busjes door Almere rijden om lege batterijen te vervangen. Daardoor hoeven TIER e-bikes en e-scooters niet naar een magazijn om op te laden. Mede hierdoor is TIER sinds januari 2020 volledig klimaatneutraal.

TIER – Geniet van de nieuwe manier van reizen

Om TIER uit te proberen, download je de app, zoek je een e-bike of e-scooter op de kaart en ontgrendel je deze door de QR-code te scannen. Om de rit te beëindigen, zoek je een veilige plek om te parkeren, klap je de standaard weer omlaag, open je de TIER-app en tik je op 'Rit beëindigen'. De activeringskosten zijn € 1 en hierna geldt een tarief van 21 cent per minuut voor een e-bike en 30 cent per minuut voor een e-scooter. TIER accepteert bijna alle creditcards en PayPal.

Korting voor nieuwe gebruikers

Nieuwe gebruikers in Almere kunnen 20 minuten gratis rijden en twee gratis ontgrendelingen aan hun TIER-account toevoegen, wanneer zij zich registreren met de code: ALMERE*

E-bikes en e-scooters parkeren - veilig en zonder overlast

TIER heeft verschillende maatregelen getroffen om veilig en verantwoord gebruik van e-bikes en e-scooters te waarborgen. Wanneer nieuwe gebruikers de TIER-app gebruiken, verschijnen er eerst een aantal instructiemodules over het verantwoord gebruiken en parkeren van de e-bikes en e-scooters (aangepast aan Almere), die niet kunnen worden overgeslagen.
* Slechts één code per nieuwe TIER-gebruiker. De codes zijn geldig t/m 30 april 2022. Hierna gelden de algemene tarieven van TIER.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Matig (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TIER Mobility
TIER Mobility is Europa's marktleider op het gebied van deelvervoer. De van oorsprong Duitse mobiliteitsaanbieder wordt gedreven door de missie om mobiliteit voorgoed te veranderen. TIER helpt steden, met haar klimaatneutrale elektrische deelvoertuigen, om hun afhankelijkheid van auto's te verminderen. TIER Mobility is in 2018 opgericht door Lawrence Leuschner, Matthias Laug en Julian Blessin. Inmiddels is TIER actief in grote delen van Europa en het Midden-Oosten. Met een focus op het bieden van de veiligste, rechtvaardigste en duurzaamste mobiliteitsoplossing, is TIER sinds 2020 klimaatneutraal.
Meer over TIER Mobility
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.