Rackspace Technology en Cohesity helpen bedrijven aan veerkrachtiger bescherming tegen ransomware

Mogelijkheden voor snel herstel van ransomware verbeteren de bedrijfscontinuïteit voor organisaties met op VMware gebaseerde cloudomgevingen

| Rackspace Technology | 3 min | 14 april 2022 11:08
Copyright: Rackspace Technology
Rackspace Technology, leverancier van integrale multicloudoplossingen, is een strategische samenwerking aangegaan met Cohesity, marktleider in geavanceerd databeheer. De bedrijven bieden een geïntegreerde oplossing voor dataprotectie van VMware-workloads, Rackspace Data Protection genaamd. Klanten kunnen hiermee workloads in VMware-cloudomgevingen beter beschermen tegen cyberaanvallen zoals ransomware.

Cohesity DataProtect vormt de basis voor Rackspace Data Protection, dat back-up en herstel mogelijk maakt voor VMware-workloads in combinatie met advies, detectie van onregelmatigheden en diensten voor het verhelpen van ransomware. Organisaties beschikken met Rackspace Data Protection over geavanceerde functionaliteit voor het beheer en de bescherming van bedrijfskritische data in één oplossing.

Rackspace Data Protection biedt voordelen zoals:
  • Een integrale en gebruiksvriendelijke oplossing – Rackspace Data Protection vereenvoudigt processen voor back-up en herstel door diverse losstaande producten te vervangen door één oplossing. Deze is inzetbaar op locatie en in multi-cloudomgevingen. Organisaties kunnen hiermee traditionele en moderne gegevensbronnen beschermen en beheren via één user interface.
  • Bescherming tegen ransomware – Onwijzigbare snapshots voorkomen dat ransomware back-upgegevens kan versleutelen. Tegelijkertijd brengt op machine learning gebaseerde detectie van onregelmatigheden verborgen bedreigingen aan het licht. Dit kan een sleutelrol vervullen bij het waarschuwen van gebruikers voor potentiële cyberaanvallen.
  • Snel herstel op elke schaal – Volledig hydrated snapshots bieden beheerders in het geval van cyberaanvallen, natuurrampen of menselijke fouten de mogelijkheid om data tot in detail te herstellen en applicaties naar elk gewenste point in time terug te zetten.
  • Schaalbaarheid, dataminimalisatie en besparing van opslagcapaciteit – Met Rackspace Data Protection zijn complexe en kostbare grootschalige upgrades niet meer nodig. Organisaties kunnen hun omgeving eenvoudig en zonder verstoring opschalen. Rackspace Data Protection optimaliseert daarnaast de opslagcapaciteit en mobiliteit van data met deduplicatie en compressie met variabele lengte. Daarmee verkleint de oplossing de datavoetafdruk en het aanvalsoppervlak van organisaties.

“Dankzij de samenwerking met Cohesity krijgen onze klanten toegang tot een krachtige, in de praktijk bewezen oplossing”, zegt Bert Stam, general manager Northern Europe bij Rackspace Technology. “Deze maakt een einde aan legacy back-upsilo’s en biedt uitgebreide bescherming tegen het groeiende aantal datarisico’s, zoals ransomware. Klanten kunnen de processen voor gegevensherstel nu beheren vanuit een centrale locatie en profiteren van efficiëntere gegevensopslag zonder potentieel kostbare verstoringen.”

Rackspace Technology is een door de branche erkende leider in clouddiensten op basis van VMware. De toevoeging van de databeschermingslaag van Cohesity met de geïntegreerde VMware Cloud Director (vCD) verenigt SecOps- en ITOps-activiteiten om cyberbedreigingen effectiever te kunnen bestrijden. Klanten profiteren daarnaast van beheer op basis van selfservice. De managed service maakt de data en workloads die klanten van Rackspace Technology binnen een VMware-infrastructuur hosten veerkrachtiger dan ooit.

“Het doet ons een genoegen om deze samenwerking aan te gaan”, zegt John Theberge, vicepresident Global Alliances, Service Providers & GSIs bij Cohesity. “Hiermee komen we tegemoet aan de belangrijkste behoefte van organisaties van dit moment: het ontwikkelen van cyberveerkracht, zodat zij zich effectief kunnen verdedigen tegen cyberaanvallen en gegevens snel kunnen herstellen. Onze geavanceerde mogelijkheden voor databeheer, waaronder DataProtect, bieden klanten van Rackspace Technology een even simpele als krachtige oplossing die hun beveiliging kracht bijzet en de veerkracht van hun onderneming vergroot.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rackspace Technology
Bij Rackspace Technology vergroten we de waarde van de cloud in elke fase van de digitale transformatie. Overal ter wereld bieden wij cloud-specialisten onbevooroordeelde expertise, continue modersering en Rackspace Service Blocks aan voor applicaties, data, beveiliging, hybride en multi clouds. We werken samen met toonaangevende partners en allianties.
Meer over Rackspace Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.