Eurochoice verbetert tracken van zeezendingen met Descartes MacroPoint™

Realtime informatie over status, locatie en aankomsttijd

| Descartes | 2 min | 14 april 2022 11:45
Copyright: Eurochoice
Eurochoice, toonaangevende distributeur van verse en diepgevroren Europese fijne voedingsmiddelen aan klanten in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten, maakt gebruik van de cloudgebaseerde MacroPoint™-oplossing van Descartes, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. Met de oplossing heeft Eurochoice realtime inzicht in de status en locatie van zeecontainerzendingen terwijl deze naar landen van bestemming worden vervoerd.

Realtime informatie over status, locatie en aankomsttijd

De MacroPoint™-oplossing biedt zeevervoerders en verzenders zoals Eurochoice realtime informatie over de status, locatie en geschatte aankomsttijd van zeevracht. Door gebruik te maken van één platform om de bewegingen van zendingen te volgen en updates aan klanten door te geven, kunnen bedrijven de prestaties van de toeleveringsketen verbeteren en uitzonderingen beter beheren.

De oplossing helpt verzenders ook bij het minimaliseren van disbalans van containers, detention- en demurragekosten, het aangaan van productievere relaties met vervoerders en het automatiseren van intermodale tracking wanneer zendingen van de aankomsthaven via vrachtwagens of het spoor worden getransporteerd.

Cees Mostert, medeoprichter en eigenaar van Eurochoice: "Als belangrijke consolidatiehub in Nederland maakt Eurochoice het mogelijk om producten van toonaangevende Europese merken te leveren aan ons diverse klantenbestand in Azië en het Midden-Oosten. Descartes MacroPoint™ biedt ons een platform om onze hoogwaardige zeezendingen te traceren. Dit verbetert niet alleen de klantervaring, maar bespaart ook veel tijd bij het vaststellen van de juiste zendingstatus. Hierdoor kunnen we klanten veel sneller factureren, wat onze liquiditeit ten goede komt."

Elmer Spruijt, Vice President bij Descartes: "We zijn blij dat onze oplossing Eurochoice helpt om goederen efficiënter te verzenden en om klanten meer inzicht te geven in de status van hun zendingen. Scheepvaartvolumes nemen toe. Tegelijkertijd blijft de logistieke sector worstelen met hoge tarieven, containertekorten, capaciteitsbeperkingen en overbelaste havens. Descartes MacroPoint™ biedt zodoende de broodnodige zichtbaarheid en analyses van zendingen om verzenders en zeevervoerders te helpen om de gevolgen van verstoringen te minimaliseren en het beheer van de supply chain en de serviceniveaus voor klanten te verbeteren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Descartes
Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek.
Meer over Descartes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.