Een slim slot als oplossing voor in mobiliteit beperkte mensen

Verleen toegang via de app of door vanop afstand de deur te openen

| Nuki | 3 min | 14 april 2022 13:42
Copyright: Nuki
Slimme deursloten zitten in de lift. De mogelijkheid om van die vervelende sleutelbos vanaf te geraken, spreekt een steeds groter deel van de bevolking aan. Waar het enkele jaren geleden nog eerder een gadget was voor de technologie-enthousiastelingen, weten de slimme deursloten vandaag een enorm gevarieerd publiek aan te spreken. Gezinnen met chronische sleutel-vergetende kinderen, kleine bedrijven, sportievelingen die liever zo weinig mogelijk gewicht meezeulen, maar zeker ook ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit. Vrienden en familie, verplegers en vertrouwenspersonen kunnen via de Nuki app makkelijk toegang krijgen tot het slimme slot. En voor al wie aan de deur staat zonder die vooraf goedgekeurde toegang, kan de deur door de bewoner makkelijk vanop de smartphone geopend worden.

Technologie voor onze geliefde 'oudjes'

En dat zeggen we uiteraard met het allergrootste respect. De technologische kloof verkleint elke dag een beetje meer, waardoor die ‘oudjes’ steeds vaker verrassend goed mee zijn met technologieën die hun leven makkelijker kunnen maken. De ouderen die zelf proactief slimme oplossingen voor hun woning zoeken, worden opmerkelijk talrijker.

Door ook zo’n slim slot te installeren bij die meer analoge, maar even trotse, zelfstandige ouderen - die het liefst van al zo lang mogelijk onder hun eigen dak blijven wonen – zorg je ongetwijfeld voor een meer-dan-aanvaardbaar compromis. De zekerheid dat een aantal personen ten allen tijde de deur kan openen, kan voor velen de nodige geruststelling bieden. Want in geval van nood wil je liever niet voor een gesloten deur staan en kostbare tijd verliezen. Zo’n slim deurslot is verrassend gemakkelijk te installeren en vereist geen technische kennis om te bedienen.

"Elke vooruitgang in toegankelijkheid in huis opent kansen en helpt bij het creëren van een eerlijke samenleving. Bij Nuki werken we eraan om mensen met allerlei handicaps te helpen door de obstakels die ze in hun dagelijks leven tegenkomen te minimaliseren," beschrijft Martin Pansy, CEO en medeoprichter van Nuki. "Domotica creëert veiligheid en comfort voor alle gebruikers. Met het Smart Lock 3.0 is het mogelijk om volledige controle te hebben over de voordeur en te zorgen voor een onafhankelijker en autonomer leven."

Ook voor singles met tijdelijk kapotte knieën

Single en door een operatie een tijd aan een bed, rolstoel en/of krukken gekluisterd? Ook voor jou is een slim slot een geknipte en betaalbare oplossing. Voor slechts 149€ heb je vandaag een Nuki Smart Lock 3.0, waarmee je je vrienden makkelijk toegang kan verlenen en dus niet hoeft recht te staan om samen naar het voetbal te kunnen kijken. En de voor de pizza bezorger kan je de deur perfect vanop de zetel opendoen met je smartphone.

Nuki is dus zowel geschikt voor mensen met een (tijdelijke) handicap als voor ouderen, omdat het niet alleen helpt obstakels te verwijderen die de routine bemoeilijken, maar ook functioneert als een noodapparaat. Familieleden kunnen op elk moment en van overal op afstand toegang krijgen geven aan de hulpdiensten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nuki
Nuki Home Solutions is een toonaangevende aanbieder van makkelijk te installeren slimme toegangsoplossingen in Europa. Eén team, één missie: "We streven ernaar bestaande toegangsoplossingen intelligenter te maken, zodat ze op termijn de fysieke sleutel gaan vervangen. We kijken ernaar uit om die uitdaging aan te gaan omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat mobiele technologieën het dagelijkse leven makkelijker zullen maken," legt CEO van Nuki Martin Pansy de missie van zijn bedrijf uit. Nuki Home Solutions GmbH werd opgericht in Graz in 2014. Na een succesvolle crowdfundingcampagne in 2015 groeide het bedrijf gestaag. Naast het ingeburgerde Nuki Smart Lock en een ruime waaier van accessoires zet Nuki zich hard in om nog slimme toegangsoplossingen verder te ontwikkelen voor een volledig sleutelloze toekomst.
Meer over Nuki
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.