Vinfast gaat Alexa Voice AI in zijn modellen integreren

VF 8 en VF 9 bieden naadloze integratie met Alexa

| VinFast | 3 min | 14 april 2022 18:10
Afbeelding: De VinFast VF 9 | Copyright: VinFast
  • VF 8 en VF 9 bieden naadloze integratie met Alexa voor handsfree toegang tot muziek, nieuws, navigatie, verkeersupdates, smart home-bediening en meer dan 130.000 Alexa-diensten;
  • Klanten kunnen spraakbesturing gebruiken om voertuigfuncties te activeren, waaronder interieurverlichting, stoelverwarming en binnentemperatuur;
  • Nieuwe Vinfast EV's met Alexa Built-In beginnen vanaf $ 40.700 en zullen worden geproduceerd in de autofabriek van het bedrijf met een waarde van $ 2 miljard in North Carolina
VinFast, een wereldwijde fabrikant van elektrische voertuigen, heeft vandaag plannen aangekondigd om de Amazon Alexa-spraakervaring vanaf 2022 in zijn voertuigen te integreren. De samenwerking met Amazon, aangekondigd op de 2022 New York International Auto Show (NYIAS 2022 ), zal Alexa-services integreren in de volledig elektrische VF 8 en VF 9 SUV's, waardoor elke rit productiever, gemakkelijker en leuker wordt.

De Alexa-ervaring in het voertuig is ontworpen als een uitbreiding van de Alexa-ervaring thuis, inclusief veel van wat klanten al weten en waarderen over Alexa - plus autospecifieke functionaliteit, waaronder autobesturing, navigatie en andere vaardigheden die zijn ontworpen voor on-the-go omstandigheden, zoals het vinden van een parkeerplaats. Door het simpelweg aan Alexa te vragen, kunnen Vinfast-klanten voertuigfuncties bedienen, waaronder interieurverlichting, stoelverwarming, binnentemperatuur, muziek afspelen, luisteren naar audioboeken, routebeschrijvingen opvragen, verkeer controleren, hun smarthome-apparaten beheren en meer - en dat allemaal terwijl ze hun handen op het stuur en ogen op de weg houden. Na verloop van tijd zullen nieuwe functies en mogelijkheden naadloos worden geleverd via over-the-air software-updates.

Gedreven door een "Klant-First"-filosofie, is VinFast voortdurend aan het innoveren om aan de behoeften van zijn eigenaren te voldoen. De elektrische voertuigen van het bedrijf zijn niet alleen duurzame transportvoertuigen, maar ook een metgezel die chauffeurs kan helpen bij het werken, winkelen, verbinden en voor hun huis zorgen, terwijl ze tegelijkertijd veilig kunnen rijden. Alle slimme functies in de voertuigen zijn ontworpen om intuïtief te zijn, zodat gebruikers kunnen genieten van een boeiend, technologisch woon-werkverkeer.

Franck Euvrard, Deputy CEO – Product Development van VinFast: “VinFast beschouwt technologie als sleutel in ons voertuigontwikkelingsproces. Onze focus is om intelligentie wereldwijd te verbinden en samen te werken met toonaangevende partners om klanten de beste producten en diensten te bieden. Alexa van Amazon zal een prachtige aanvulling zijn op onze slimme functies en diensten. Alexa zal een naadloze, intuïtieve en verbeterde spraakervaring in het voertuig leveren voor Vinfast-klanten.”

Christian Mentz, directeur van Amazon Smart Vehicles International: “We zijn onder de indruk van de snelheid en gedurfde visie van VinFast om een ​​leider te zijn in de wereldwijde revolutie van slimme elektrische voertuigen. We kunnen niet wachten tot VinFast-klanten het beste ervaren van wat Alexa en spraak-AI te bieden hebben, zowel onderweg als thuis, waardoor het gemakkelijker en intuïtiever wordt om verbonden, georganiseerd en vermaakt te blijven, waar ook.”

De VF 8- en VF 9-modellen worden tentoongesteld tijdens de NYIAS in 2022 in het Jacob Javits Convention Center. Tijdens het evenement kunnen deelnemers ook verschillende belangrijke Smart Service-functies persoonlijk ervaren. De functies zijn ontworpen voor een meer comfortabele, efficiënte en boeiende gebruikerservaring. VinFast biedt voor het eerst in Noord-Amerika ook proefritten aan in het Javits Center.

VinFast heeft onlangs aangekondigd dat het zijn eerste Noord-Amerikaanse fabriek zal vestigen in Chatham County, North Carolina. De VF 8 en VF 9 zullen de eerste twee modellen zijn die in de fabriek worden geproduceerd. VinFast zal later in 2022 baanbrekend werk doen en $ 2 miljard investeren in de eerste fase en het zal duizenden nieuwe banen opleveren.

De initiële prijs voor de VF 8 in de VS begint bij $ 40.700 USD, terwijl de VF 9 $ 55.500 USD zal kosten.

VinFast toont zijn auto’s op stand #610 op de New York International Auto Show 2022. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 15 tot 24 april in het Jacob K. Javits Convention Center op de derde verdieping. Het VF 8 ride along-programma wordt gehouden op de EV-testbaan op de eerste verdieping, ook in het Jacob K. Javits Center.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over VinFast
VinFast – onderdeel van Vingroup – heeft als doel om de beweging van de wereldwijde revolutie van slimme elektrische voertuigen te stimuleren. VinFast, opgericht in 2017, is eigenaar van een ultramodern productiefaciliteit met wereldwijd toonaangevende schaalbaarheid en tot 90% geautomatiseerd. VinFast heeft als missie om een duurzame toekomst voor iedereen en innoveert voortdurend om hoogwaardige producten, geavanceerde slimme diensten, naadloze klantervaringen en prijsstrategie te bieden om wereldwijde klanten te inspireren om samen een toekomst van slimme mobiliteit op een duurzame planeet te creëren.
Meer over VinFast
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.