Dell Technologies helpt bedrijven in Nederland om IT-apparatuur veilig en duurzaam af te voeren

Klanten halen waarde uit bestaande IT-middelen en kunnen duurzame recycling- en recovery-services op grote schaal implementeren

| Dell Technologies | 2 min | 16 april 2022 10:02
Copyright: Dell Technologies
  • Dell Asset Recovery Services zorgen ervoor dat bedrijven IT-apparatuur op een correcte manier weg kunnen doen
  • Dankzij de nieuwe online portal kan elke laptop, desktop, server of accessoire, ongeacht het merk, eenvoudig worden afgevoerd en gerecycled
  • Gegevensopschoning en vernietiging van harde schijven op locatie zorgen voor extra gegevensbeveiliging
Dell Technologies kondigt de uitbreiding aan van zijn Asset Recovery Services met beschikbaarheid in Nederland. De service geldt voor elk merk laptop, desktop, server, randapparaat of accessoire, waardoor klanten waarde kunnen halen uit bestaande IT-middelen en duurzame recycling- en recovery-services op grote schaal kunnen implementeren.

Sinds 2008 heeft Dell meer dan 2,5 miljard stuks elektronica[1] teruggehaald via zijn terugnameprogramma’s, waarmee bedrijven worden ondersteund bij het duurzaam afvoeren van IT-middelen. Asset Recovery Services bieden een modern, vereenvoudigd en gestandaardiseerd aanbod om klanten te helpen bij hun recycling-inspanningen. Het aanbod bevat een nieuwe, online selfservice-portal waardoor klanten nog eenvoudiger assets kunnen beheren – bedrijven krijgen realtime value estimates, uitgebreide middelen en gestroomlijnde inname van apparaten.

“Elk jaar produceert de wereld miljoenen tonnen afval van elektronische en elektrische apparatuur, wat schadelijk is voor onze planeet als het niet op de juiste manier wordt afgevoerd”, zegt Lars Nieukerke, Services Sales Director Benelux & Ireland, Dell technologies. “Asset Recovery Services spelen een cruciale rol en helpen klanten om apparatuur op verantwoorde wijze weg te doen en zo hun algehele ecologische voetafdruk te verkleinen. Als wereldwijd bedrijf zetten we ons in om ervoor te zorgen dat er geen e-waste op stortplaatsen terecht komt. Door onze diensten voor het veilig recyclen van elektronica en IT-apparatuur op te schalen, dragen we bij aan ons ambitieuze doel om tegen 2030 voor elk verkocht apparaat één apparaat te recyclen of hergebruiken.”

IT-waarde en tijd maximaliseren

Dell Technologies vereenvoudigt de ervaring voor bedrijven van elke omvang, of ze nu een centrale of externe workforce aansturen. De diensten bieden de flexibiliteit en controle om het hele proces online te overzien en te volgen via de selfservice-portal. Klanten kunnen profiteren van realtime value estimates om het meeste uit hun apparatuur te halen en de levenscyclus van hun systemen te vereenvoudigen.
Bedrijven beschermen met beveiligingsservices

Wanneer klanten hun apparaten inleveren, wordt data verwijderd in overeenstemming met de normen voor gegevensopschoning[2] om inbreuken op gegevensbeveiliging te minimaliseren. Asset Recovery Services bieden enkele opties voor extra bescherming:
  • Opschoning van gegevens op locatie – Data wordt ter plaatse van apparaten gewist voordat de apparatuur de omgeving van een klant verlaat.
  • Vernietiging van harde schijven op locatie – Harde schijven met data worden fysiek vernietigd en gerecycled volgens lokale richtlijnen.

Channel-kansen in Nederland

Asset Recovery Services zijn beschikbaar via Dell Technologies en zijn channel partners.
  1. Dell Technologies FY21 Progress Made Real ESG rapport;
  2. Deze Dell-services voldoen aan de NIST SP 800-88 Revisie 1-gegevensopschoningsnormen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dell Technologies
Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.