TomTom’s kaarten krijgen meer visuele context door partnership met Maxar

Deze bieden virtuele, bijna foutloze beeldlagen die jaarlijkse updates bieden

| TomTom | 2 min | 19 april 2022 15:59
Copyright: TomTom
TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van geolocatietechnologie, breidt zijn overeenkomst met Maxar Technologies uit om wereldwijd satellietbeeldmateriaal met hoge resolutie in zijn productportfolio op te nemen. Maxar Technologies is een leverancier van uitgebreide ruimteoplossingen en veilige, nauwkeurige, geografische informatie. TomTom gaat gebruik maken van de Vivid-basiskaarten van Maxar om klanten een uitgebreidere visualisatie-oplossing te bieden.

Realistische kaart van omgeving

TomTom biedt onder andere kaarten, data-analyse, navigatie en verkeersinformatie aan verschillende industrieën. De samenwerking met Maxar geeft TomTom de mogelijkheid om klanten een fotorealistische kaart te bieden van hun omgeving. Daarnaast kunnen klanten van TomTom’s Automotive- en Enterprise- softwareplatform hun eindgebruikers satellietbeelden aanbieden om hen meer inzicht te geven in wat er zich afspeelt op de weg.

“Bij TomTom is het ons doel om de meest nauwkeurige real-time kaart op schaal te creëren, die de realiteit van onze veranderde wereld weerspiegelt”, zegt Mike Schoofs, Managing Director bij TomTom Enterprise. “We willen onze klanten helpen de wereld om hen heen te begrijpen. De locatiegegevens en de satellietbeelden van Maxar stellen ons in staat om dat te doen.”

Inzicht in drukste gebieden ter wereld

TomTom maakt gebruik van de Vivid-basiskaarten van Maxar. Deze bieden virtuele, bijna foutloze beeldlagen die jaarlijkse updates bieden. Vivid Advanced heeft een resolutie van 30 cm voor de dichtstbevolkte en meest bezochte gebieden ter wereld. Vivid Basic is beschikbaar voor alle overige gebieden met een resolutie van 50 cm.

“Maxar is trots om TomTom te ondersteunen bij zijn missie om klanten over de hele wereld te voorzien van actuele en visueel nauwkeurige kaarten”, aldus Dan Nord, Maxar’s Senior Vice President en General Manager van Enterprise Earth Intelligence. “De geografische gegevens van Maxar dienen als basis voor veel beslissingen die mensen dagelijks nemen. Het is geweldig dat TomTom zijn klanten data van de hoogste kwaliteit levert waarop zij keuzes kunnen baseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TomTom
TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.