Fortinet lanceert nieuwe Security Awareness Training

De nieuwe Fortinet training houdt bedrijven veilig door hun personeel bewust te maken van actuele cyberbedreigingen

| Fortinet | 4 min | 19 april 2022 20:14
Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, lanceert zijn Security Awareness Training. Deze dienst is bestemd voor bedrijven die hun beveiliging willen opvoeren door het vergroten van de beveiligingskennis en -vaardigheden van hun personeel. Volgens een enquête door Fortinet kreeg 73 procent van alle organisaties minimaal één keer met een beveiligingsincident te maken dat deels te wijten was aan een tekort aan vaardigheden op het gebied van cybersecurity. De Security Awareness Training is geschikt voor elk bedrijf actuele dat cyberbedreigingen wil tegengaan door zijn personeel bewust te maken van cyberbedreigingen en omvat:
  • Overeenstemming met de richtlijnen NIST 800-50 en NIST 800-16: De Security Awareness Training-dienst is ontwikkeld in aansluiting op de richtlijnen NIST 800-50 en NIST 800-16 van het National Institute of Standards and Technology (NIST). De dienst voorziet in boeiende en relevante training en voorlichting op het gebied van onder meer informatiebeveiliging, privacy, fysieke beveiliging, wachtwoordbeveiliging en internetbeveiliging.
  • Training op basis van actuele bedreigingsinformatie: De Security Awareness Training-dienst maakt gebruik van bedreigingsinformatie die FortiGuard Labs heeft verzameld via zijn wereldwijde sensornetwerk. Door cursisten inzicht te bieden in actuele cyberbedreigingen voorkomt de dienst dat zij daar slachtoffer van worden.
  • Bekroonde trainingen van het Fortinet Training Institute: De nieuwe dienst is ontwikkeld door het Fortinet Training Institute, dat diverse trainings- en certificeringsprogramma’s op het gebied van cybersecurity verzorgt. Het Fortinet Training Institute is met diverse brancheprijzen bekroond vanwege zijn hoogwaardige trainingsmateriaal en -programma’s. De nieuwe dienst borduurt voort op dit bekroonde aanbod en maakt werknemers van organisaties alert op de steeds geraffineerdere cyberaanvallen. Zij leren hoe zij cyberaanvallen kunnen herkennen om te voorkomen dat zij daar slachtoffer van worden.

Cybercriminelen richten hun pijlen steeds vaker op werknemers

Werknemers kunnen een krachtige verdedigingslinie voor hun organisatie vormen. Maar als zij geen weet hebben van de actuele aanvalsmethoden die cybercriminelen hanteren maakt dat hun organisatie vatbaar voor beveiligingsincidenten. Een robuuste beveiligingsarchitectuur vertegenwoordigt slechts één deel van een effectieve security-strategie. Werknemers moeten zich ook bewust zijn van cyberrisico’s om waardevolle digitale bedrijfsmiddelen met succes te kunnen beschermen. Dat is geen overbodige luxe, want FortiGuard Labs signaleerde in 2021 een 10,7 keer hoger aantal ransomware-aanvallen. Verder blijkt uit een wereldwijde ransomware-enquête door Fortinet dat 67% van alle organisaties door een ransomware-aanval was getroffen. En volgens het 2021 Gartner Market Report, “zijn mensen rechtstreeks van invloed op de beveiligingsprestaties, meer nog dan technologie, beleidsregels of processen. De afgelopen 12 maanden speelde de menselijke factor een rol bij 85% van alle beveiligingsincidenten. In 36% van alle gevallen vertegenwoordigde phishing de primaire aanvalsmethode.[1]

Aangezien cyberbedreigingen steeds slimmer in elkaar steken is het van cruciaal belang dat werknemers een gedegen kennis hebben van best practices op het gebied van cybersecurity. En omdat de aanvalsmethoden van cybercriminelen voortdurend veranderen moet security awareness-training aansluiten op de laatste ontwikkelingen binnen het bedreigingslandschap.

Security-vaardigheden opdoen met de Security Awareness Training-dienst

Fortinet heeft zijn nieuwe dienst ontwikkeld in reactie op de groeiende zorgen van besluitvormers op het gebied van security, IT en compliance ten aanzien van cyberbedreigingen en de beveiligingshygiëne van het personeel. De Fortinet Security Awareness Training-dienst verkleint de kans op beveiligingsincidenten door te voorkomen dat werknemers op een kwaadaardige links in een phishing-mails klikken of slachtoffer worden van social engineering-trucs. De dienst helpt compliance-gevoelige organisaties daarnaast om te voldoen aan de trainingseisen van de wetgeving en/of brancherichtlijnen.

De Security Awareness Training-dienst bouwt voort op het bestaande aanbod van trainingen van Fortinet. Deze zeer betaalbare dienst maakt het eenvoudig voor organisaties om een security awareness-campagne te lanceren en beheren voor al hun werknemers en eindgebruikers.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: "Fortinet stelt zich ten doel om organisaties veilig te houden met zijn technologie en bekroonde aanbod van training- en certificeringsdiensten. Vandaag introduceren we de Security Awareness Training, die door het Fortinet Training Institute is ontwikkeld. Deze dienst helpt organisaties om hun bedrijfskritische digitale middelen effectiever te beschermen tegen cyberbedreigingen door hun personeel bewuster te maken van cyberbedreigingen. Een uniek aspect van deze dienst is dat die gevoed wordt door bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs, de onderzoeksdivisie van Fortinet. Op die manier worden werknemers op de hoogte gehouden van de laatste aanvalsmethoden van cybercriminelen.”

  1. “Gartner®, “Market Guide for Security Awareness Computer-Based Training, Richard Addiscott”, door Claude Mandy en William Candrick, 26 juli 2021. GARTNER is een gedeponeerd merk en dienstenmerk van Gartner, Inc. en/of aan Gartner gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere landen en wordt in dit persbericht met zijn toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.