Zonnig paasweekend zorgt voor veel parkeertransacties aan de kust

Parkeerapp Parkmobile ziet stijging van 29 procent in vergelijking tot Pasen 2021

| Parkmobile | 2 min | 20 april 2022 14:32
Copyright: Parkmobile
Nederlandse badplaatsen zijn het afgelopen paasweekend overspoelt met bezoekers. Dat laat ook de data van parkeeraanbieder Parkmobile, onderdeel van EasyPark Group, zien. Het zonnige weer zorgde ervoor dat dagjesmensen het strand en de boulevard verkozen boven een bezoek aan steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

In vergelijking met een weekend eerder zagen badplaatsen als Noordwijk, Veere, Zandvoort en Bergen een stijging van respectievelijk 56, 114, 35 en 30 procent.

In de grote steden nam het aantal parkeertransacties juist af. Ook in de rest van het land ziet de parkeerapp een daling. Gemiddeld van achttien procent. Marius Koerselman, Country Director Benelux van EasyPark: “Het is gebruikelijk dat tijdens de feestdagen de parkeertransacties dalen in vergelijking met gewone weekenden. Dit komt vooral doordat men op veel plekken op feestdagen niet hoeft te betalen voor parkeren.”

In de maand maart stegen de transacties juist in vergelijking met de maanden daarvoor. Dit als gevolg van de versoepeling van de Corona-maatregelen, zo bleek ook uit de parkeerbarometer van parkeerapp Parkmobile. De parkeerapp heeft met ruim 3 miljoen gebruikers in Nederland goed zicht op de laatste ontwikkelingen binnen het mobiliteitslandschap en de manieren waarop Nederlanders zich met de auto verplaatsen.

Koerselman: “Vorig jaar zaten we met Pasen vlak voor de piek van de derde golf. Met onder meer gesloten niet-essentiële winkels en horeca en een avondklok zagen we toen een beduidend lager aantal parkeertransacties.” Vergeleken met Paasweekend vorig jaar is er dan ook een landelijk gemiddelde stijging van 29 procent.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Parkmobile
Parkmobile is onderdeel van PARK NOW Group, een toonaangevende aanbieder van mobiele betalingen voor parkeren. Met digitale parkeeroplossingen onder de merken PARK NOW, Parkmobile, RingGo en Park-line bedient de organisatie momenteel miljoenen gebruikers in Europa en Noord-Amerika. Het is de missie van de PARK NOW Group is om steden schoner, gezonder en leefbaarder te maken. PARK NOW Group is onderdeel van YOUR NOW, de door BMW GmbH en Daimler AG opgerichte wereldwijde leider in mobiliteitsoplossingen.
Meer over Parkmobile
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.