Flexport brengt Flexport Capital naar de Benelux

Snelle, flexibele toegang tot kapitaal voor groeiende bedrijven

| Flexport | 3 min | 21 april 2022 14:43
Copyright: Flexport
Flexport, het platform voor wereldwijde logistiek, breidt Flexport Capital uit naar Nederland, België, Luxemburg, Groot-Brittannië en Canada. Bedrijven die een snelle groei doormaken, krijgen met Flexport Capital snel toegang tot werkkapitaal zonder de beperkingen die traditionele kredietverstrekkers hen normaliter opleggen.

Mede dankzij de uitgebreide logistieke ervaring van Flexport, helpt Flexport Capital bedrijven om geld vrij te maken dat nu nog vastzit in hun supply chain. Flexport Capital betaalt leveranciers in naam van de klant, zodat klanten pas hoeven te betalen voor hun voorraad wanneer deze in de schappen ligt. Hierdoor kunnen klanten meer verkopen en tegelijkertijd hun cashflow op peil houden door de financiering af te stemmen op hun bedrijfscyclus.

“Bedrijven die een kortlopende lening willen afsluiten bij een kredietverstrekker hebben vaak weinig keuze, zeker wanneer ze op zoek zijn naar een partij die ook nog eens begrijpt wat wereldwijde logistiek inhoudt”, zegt Christos Chamberlain, General Manager bij Flexport. “Met Flexport Capital kunnen onze klanten de groei van hun bedrijf versnellen, zonder dat zij worden tegengehouden door een beperkt budget.”

Flexport Capital biedt leningen tegen het meest waardevolle bezit van een bedrijf, de voorraad, zonder dat daarbij onderpand of eigen vermogen nodig is. Flexport heeft als digitale expediteur de benodigde expertise in huis om gebruiksvriendelijke financiële producten te ontwikkelen die het voor klanten makkelijker maken om werkkapitaal aan te trekken en de inkoop van hun voorraden efficiënter te maken. Tot de financiële producten van Flexport behoort ook geïntegreerde betalingsverwerking, wat inhoudt dat Flexport de leveranciers van zijn klanten rechtstreeks betaalt.

“In de huidige markt moeten bedrijven snel en flexibel zijn om succesvol te kunnen groeien”, legt Christos Chamberlain, General Manager bij Flexport uit. “Onze financieringsproducten stellen klanten in staat om geld te lenen tegen voorraden die onderweg zijn. Bovendien bieden we bij Flexport verlengde krediettermijnen. Hiermee kunnen die klanten nieuw kapitaal aanboren en beschikken ze over gegarandeerde, verplichtingsvrije financiering die nodig is om hun bedrijf sneller te laten groeien. Bij Flexport weten we niet alleen wat de supply chain van een groeiend bedrijf nodig heeft, maar zijn we ook een waardevolle partner voor bedrijven die op zoek zijn naar handelsfinanciering en meer.”

Flexport Capital biedt betalingsregelingen op afbetaling zodat bedrijven en importeurs hun voorraden kunnen opbouwen en de kosten voor vracht en invoerrechten kunnen uitstellen. Zeker in de huidige markt is dat interessant aangezien de prijzen oplopen en de minimale bestelhoeveelheid toeneemt. Hierdoor nemen de totale kosten per vracht toe. Krediet afsluiten bij Flexport is extra interessant omdat het bedrijf vaak ook al de vracht verzorgt. Dit maakt het onboarding-proces een stuk eenvoudiger. De introductie van Flexport Capital in de Benelux helpt bedrijven om hun beschikbare kapitaal te behouden, hun liquiditeit te vergroten en investeringen in strategische initiatieven te realiseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Flexport
Flexport is de digitale expediteur. Het is onze missie om de wereldhandel voor iedereen eenvoudiger te maken. Wij doen dit omdat we geloven dat internationale handel de mens vooruit kan helpen. Het Flexport-platform voor wereldwijde logistiek brengt alle transportgegevens op elk moment eenvoudig en transparant samen. Hierdoor kunnen complexe beslissingen over de supply chain gemakkelijk en snel worden gemaakt. Vandaag de dag maken organisaties van startups tot multinationals gebruik van de technologie en services van Flexport om te groeien en te innoveren.
Meer over Flexport
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.