Worldfavor’s Sustainability Data Framework helpt bedrijven met het verzamelen en delen van ESG-data

| Worldfavor | 3 min | 21 april 2022 20:53
Copyright: Worldfavor
Worldfavor, het wereldwijde platform voor duurzaamheidsinformatie, introduceert vandaag zijn Sustainability Data Framework. Deze oplossing vereenvoudigt drastisch de manier waarop bedrijven Environmental, Social & Governance (ESG)-data verzamelen en delen en verslag uitbrengen over hun duurzaamheidsprestaties.

Het Sustainability Data Framework maakt een einde aan de obstakels die kleine en middelgrote bedrijven ervan weerhouden om praktische inzichten uit hun EGS-data te putten. De oplossing maakt het verzamelen van ESG-data en het treffen van passende duurzaamheidsmaatregelen toegankelijk voor bedrijven van elke omvang, ongeacht van de sector waarin zij actief zijn of hun ervaring met ESG-processen. Worldfavor zet hiermee een belangrijke stap in zijn missie om het delen van ESG-data mainstream te maken en duurzaamheid te democratiseren.

Veel bedrijven willen hun ESG-data delen met leveranciers, klanten, investeerders en andere belanghebbenden. Het probleem is dat zij er moeite mee hebben om dit op een transparante en gestandaardiseerde manier te doen. Dit heeft een negatieve impact op hun vermogen om goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Accurate ESG-data maakt het eenvoudiger voor bedrijven om de duurzaamheidsprestaties van hun leveranciers onder de loep te nemen. Op die manier kunnen ze ook buiten hun organisatie voor verbeteringen zorgen en de impact van hun hele toevoerketen meenemen in hun duurzaamheidsinitiatieven.

Duurzaamheidsdata verzamelen en delen

Het delen van duurzaamheidsdata binnen de B2B-sector gaat gebukt onder een gebrek aan standaardisatie en efficiënte processen. Voor de ruime meerderheid van bedrijven vergroot dit de rapportagelast. Met de introductie van het Sustainability Data Framework van Worldfavor kunnen bedrijven van elke omvang, ongeacht hun ervaring op ESG-gebied, eenvoudig en effectief duurzaamheidsdata verzamelen en delen.

Vroeger beschikten alleen grote ondernemingen over voldoende middelen en invloed om hun eigen duurzaamheidsdata en die van anderen vast te leggen en op te vragen. Met ons nieuwe Framework maken we dit mogelijk voor bedrijven van vrijwel elke omvang, zegt Frida Emilsson, de medeoprichter en COO van Worldfavor.

Het Sustainability Data Frame bouwt voort op bestaande richtlijnen, kaders en initiatieven voor ESG-rapportage en wereldwijd erkende richtlijnen en principes. Het is ontwikkeld met het oog op de behoeften van bedrijven voor het delen van ESG-data binnen de B2B-sector. Het Framework biedt een selectie van gestandaardiseerde KPI’s en vragen waar elk bedrijf transparant over kan zijn – en waar dat vaak van verwacht wordt. Worldfavor biedt bedrijven hiermee de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige en actuele ESG-informatie van hun leveranciers, klanten en dochterondernemingen binnen een centrale locatie onder te brengen en beheren.

Gefundeerde beslissingen nemen

Het Sustainability Data Framework vormt de ruggengraat van het Sustainability Platform van Worldfavor, waarvan bedrijven gratis lid van kunnen worden om ESG-data te verzamelen, op te vragen en te delen. De combinatie van deze twee oplossingen stelt bedrijven in staat om hun data te standaardiseren en die op efficiënte wijze te verzamelen en delen. Bedrijven, banken en investeerders kunnen op die manier goed geïnformeerde beslissingen nemen op basis van transparante en kwalitatief hoogwaardige data.

Duurzaamheid democratiseren en ESG-data mainstream maken

Het Sustainability Data Framework van Worldfavor combineert alle relevante kaders voor ESG-data en biedt een centrale, transparante bron van makkelijk overdraagbare duurzaamheidsgegevens. Bedrijven kunnen relevante rapportages over hun ESG-data uitbrengen over hun duurzaamheidspraktijken, initiatieven voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en governance-processen. Het Sustainability Data Framework genereert de relevante maatstaven. Dit maakt het eenvoudig om de datasets te hergebruiken, te vergelijken, te delen en op te schalen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Worldfavor
Worldfavor maakt het voor organisaties gemakkelijk om informatie over duurzaamheid te benaderen en te delen. We bouwen technologie om ervoor te zorgen dat de gegevens daadwerkelijk worden gebruikt om inzichten te krijgen en betere beslissingen te nemen die van invloed zijn op, nou ja, eigenlijk iedereen. Tegenwoordig zijn we een toonaangevend platform in ons vakgebied. Organisaties vertrouwen op ons netwerk om duurzaamheidswerk te optimaliseren en te profiteren van onbenutte zakelijke kansen. Dankzij Worldfavor worden elke dag honderden duurzame beslissingen genomen die waardeketens over de hele wereld transformeren.
Meer over Worldfavor
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.