Mendix en Atos breiden wereldwijde samenwerking uit

Om digitale decarbonisatie te stimuleren met enterprise low-code

| Mendix | 4 min | 25 april 2022 14:42
  • De samenwerkingsovereenkomst tussen Atos en Mendix bouwt voort op het ruim tien jaar durende partnership tussen Atos en Siemens
  • Low-code wordt ingezet om hyperautomation, time-to-market, modernisering van infrastructuur en verbetering van processen te versnellen in de maakindustrie, retail, publieke sector, telecom en financiële dienstverlening
  • Dankzij de samenwerking kan Atos wereldwijd low-code app ontwikkeling in digitale transformatieprojecten stimuleren
Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, en Atos, wereldwijd leider in digitale transformatie, hebben hun samenwerking uitgebreid. Atos kan daarmee het Mendix low-code platform gebruiken om hyperautomation en decarbonisatie in organisaties te stimuleren. De samenwerking met Mendix bouwt voort op de langdurige samenwerking tussen Atos en Siemens en de ambitie van Atos om hoogwaardige low-code oplossingen te bieden aan bedrijven.

De overeenkomst houdt in dat Atos een licentie krijgt om het Mendix low-code platform te verkopen in meerdere regio's waar Atos samenwerkt met Siemens, waaronder EMEA, APAC en Noord- en Zuid-Amerika. Na de initiële introductie wordt dit naar meer landen uitgebreid.

Versnelde digitalisering in verschillende sectoren

Veel organisaties maken een snelle transformatie door bij de digitalisering van hun bedrijfsprocessen en activiteiten. In steeds meer sectoren en industrieën worden IT-oplossingen ingezet om efficiënter te opereren, de inzet van bedrijfsmiddelen te optimaliseren en de omzet te verhogen.

Binnen de samenwerking maakt Atos gebruik van het Mendix low-code platform om een breed scala diensten aan te bieden voor de modernisering van applicaties, en om haar industriële expertise en capaciteiten te versterken. Dankzij het partnership kan Atos organisaties helpen het potentieel van low-code applicaties maximaal te benutten en te voldoen aan de toenemende vraag naar snelle en moderne dienstverlening in de maakindustrie, retail, publieke sector, telecom en financiële dienstverlening. Met het Mendix low-code platform kunnen Atos-klanten complexe digitale initiatieven starten zonder fors te hoeven investeren in technische capaciteiten en expertise.

Digitale decarbonisatie versnellen

De overeenkomst ondersteunt tevens de missie van Atos om de grenzen van wetenschappelijke en technologische mogelijkheden te verleggen zodat zakelijke partners, klanten en de samenleving op duurzame wijze kunnen opereren in een veilige digitale wereld.

Het Mendix-platform kent door de eenvoudige integratie met bestaande componenten een circulaire benadering van software-ontwikkeling. Doordat organisaties hun diensten stuk voor stuk kunnen upgraden zijn er geen ingrijpende aanpassingen nodig aan de infrastructuur, waardoor organisaties effectiever kunnen omgaan met bedrijfsmiddelen. Het Mendix-platform is cloud-native en maakt containerisatie van applicaties mogelijk. Zo kunnen organisaties hun apps overal inzetten en opschalen zonder opnieuw te hoeven ontwikkelen.

Met het Mendix low-code platform kan Atos haar klanten ondersteunen bij het ontwikkelen van applicaties met weinig milieu-impact en zo bijdragen aan het verlagen van hun CO2-voetafdruk.

Volgens de 'Exponential Climate Action Roadmap' van het World Economic Forum kunnen digitale technologieën helpen de wereldwijde uitstoot van koolstof met 15% te verminderen, dit is een derde van de vereiste 50% vermindering in 2030. Dit kan worden bereikt door de inzet van digitale innovaties op het gebied van energie, productie, landbouw, transport en verkeersmanagement. Via de nieuwe overeenkomst ondersteunen Atos en Mendix deze sectoren in hun behoeften op het gebied van decarbonisatie.

Atos bouwt nu al toepassingen op basis van het Mendix-platform om het energieverbruik en de CO2-uitstoot op 1.800 locaties wereldwijd realtime te monitoren, rapporteren en volgen.

Inzet van low-code versnelt transformatie naar een digital-first economie

"We zijn verheugd dat we kunnen voortbouwen op de langdurige relatie van Siemens met Atos en hoogwaardige diensten kunnen aanbieden die hyperautomation en decarbonisatie in organisaties verder ondersteunen. Atos heeft een sterke basis in het moderniseren van applicaties en beschikt over de expertise om een duidelijk stappenplan op te stellen voor het moderniseren van verouderde applicaties en systemen. Dit is van cruciaal belang voor bedrijven die deze systemen opnieuw willen bouwen of vervangen. Ons low-code platform en de expertise van Atos sluiten perfect aan bij het versnellen van die transformatie", zegt Tim Srock, CEO van Mendix. "Door deze samenwerking met Mendix helpt Atos organisaties hun processen te stroomlijnen, waardoor de totale kosten en benodigde tijd voor het veranderen of verbeteren van systemen voor applicatie-ontwikkeling worden verminderd."

Rakesh Khanna, Head of Digital bij Atos: "In het snel veranderende digitale landschap kunnen we met deze samenwerking het Mendix low-code platform gebruiken om unieke diensten aan te bieden die we snel kunnen aanpassen en die inspelen op de marktveranderingen en kansen van onze klanten, in alle sectoren waar we actief zijn. We zijn ervan overtuigd dat de uitbreiding van onze huidige samenwerking met Siemens bijdraagt aan de gezamenlijke missie om innovatieve oplossingen te bieden aan organisaties die hun digitale transformatie willen versnellen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.