Arista breidt EOS en CloudVision uit voor media- en entertainmentbedrijven

Met deze uitbreiding kunnen de switches van Arista aanzienlijk sneller audio- en videostreams verwerken

| Arista Networks | 3 min | 25 april 2022 14:48
Copyright: Arista Networks
Arista Networks breidt het Arista EOS (Extensible Operating System) en de CloudVision software uit met Media Control Service (MCS), voor de snelle netwerken van media- en entertainmentbedrijven. Met deze uitbreiding kunnen de switches van Arista aanzienlijk sneller audio- en videostreams verwerken. MCS is beschikbaar voor alle Arista-platformen gebaseerd op EOS, waaronder de gehele Arista 7000-series 10/25/40/50/100/400G Ethernet-switches.

Beste kwaliteit leveren

Tijdens een live-uitzending of het streamen van content willen studio-operators de beste kwaliteit kunnen leveren. Daarom brengt MCS media- en entertainmentbedrijven dichter bij hun doelstelling om met bijna zero switching latency uit te zenden over grote communicatie-infrastructuren. Via Arista’s switches maakt MCS de transitie van een Serial Digital Interface (SDI) naar IP-switching mogelijk, onder andere door het toevoegen van security en een performancelaag. Deze uitbreidingen garanderen een voorspelbare en hogere beschikbaarheid van realtime productienetwerken, zowel in de studio als op de uitzendlocatie. MCS integreert met de switchoplossingen van Arista voor media- en entertainmentbedrijven, om de beschikbaarheid en performance te verbeteren voor het leveren van een superieure contentervaring.

Arista Media Controle Service

Arista MCS is een softwareservice onder licentie, speciaal ontwikkeld voor de status-gebaseerde en datagestuurde architectuur van Arista EOS en NetDL. Het biedt API's om dynamische multicast stromen met een gereserveerde bandbreedte te programmeren over een Arista IP topologie, terwijl het ook op een efficiënte en deterministische manier geïntegreerde eventnotificaties oplevert. In combinatie met CloudVision biedt deze service tevens geautomatiseerde inventarisatie, netwerk fabric scheduling, path programmering, realtime netwerkanalyse, multicast monitoring en ultra-low-latency switchcontrole. Deze functies zorgen ervoor dat live-uitzendingen en het schakelen tussen belangrijke programma's zelfs onder extreme omstandigheden naadloos zijn uit te voeren.

IP-gebaseerde oplossingen van de eerste generatie die nog niet zijn aangepast aan de toegenomen snelheid, schaal, betrouwbaarheid en prestatiebehoeften van media- en entertainmentnetwerken kunnen aanzienlijk worden verbeterd door MCS-integraties. In tegenstelling tot een eenvoudige op QoS-policy gebaseerde oplossing die aan een bestaand IP-netwerk wordt toegevoegd, gebruikt MCS een intelligent en deterministisch algoritme voor de end-to-end connectiviteit en multicast workflows en workloads. Met ondersteuning van de gecentraliseerde status- en eventservices die EOS NetDL levert.

"Het verheugt ons dat de samenwerking tussen de ontwikkelteams van Imagine Communications en Arista de integratie van Arista’s Media Control Service API in ons Magellan Control System mogelijk heeft gemaakt”, zegt John Mailhot, CTO, Networking and Infrastructure, Imagine Communications. “Daarom kijken wij uit naar de verdere samenwerking met Arista om deze waardevolle oplossing aan onze klanten te kunnen blijven aanbieden."

"De integratie met Arista MCS geeft Lawo VSM geconsolideerde toegang tot een SMPTE 2110 fabric in een verscheidenheid van schalen en architecturen”, zegt Stephan Türkay, Senior Product Manager Media Infrastructure van Lawo AG. “Arista MCS en CloudVision bieden cruciale functies zoals IP Broadcast fabric pathfinding, bandbreedtereservering en -beheer en worden door VSM omarmd in de hybride IP, multivendor, end-to-end oplossing voor signaal routering,"

Voor meer informatie over Arista MCS kunt u deelnemen aan een webinar op 25 mei.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Arista Networks
Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten.
ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.
Meer over Arista Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.