HP plant bomen op basis van aantal geprinte pagina's

Aanvullend plant HP deze maand in samenwerking met Trees for All 1250 bomen in Nederland

| HP | 2 min | 25 april 2022 16:34
Copyright: HP
Voor elke geprinte pagina met een HP+ printer1, investeert HP in het beschermen, herstellen of verantwoordelijk beheren van bossen. Aanvullend plant HP deze maand in samenwerking met Trees for All 2.500 bomen, waarvan de helft in Nederland.

Het wereldwijde initiatief waar HP voor elke geprinte pagina in bossen investeert heet het Forest First programma2 en is enkele jaren geleden toegevoegd aan het palet aan klimaatmaatregelen waarmee HP voorop loopt op het gebied van duurzaamheid. Het aantal pagina's dat door HP+-klanten wordt geprint, bepaalt de investeringen van HP, ongeacht het merk papier.

Om de bewustwording over bosbehoud te vergroten en bij te dragen aan HP’s Forest Positive reis plant HP 2.500 bomen in samenwerking met ngo Trees for All en Staatsbosbeheer. Medewerkers van HP hebben in maart een deel van deze bomen zelf in Drenthe geplant. Door het plaatsen van deze bomen kan HP een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de biodiversiteit en het terugdringen van ontbossing.

Rob Idink, Managing Director HP Nederland: “We gebruiken de nieuwste wetenschappelijke inzichten als leidraad voor onze investeringen in de meest essentiële bosecosystemen ter wereld om zo een bijdrage te kunnen leveren aan bescherming, herstel en het verantwoordelijk beheren van bossen. Wij zijn daarom trots op onze samenwerking met lokale partner Trees for All.”.

Rik Roskam, relatiemanager Trees for All: “We zijn enorm blij met deze samenwerking. Dankzij de bijdrage van HP kunnen we sneller en meer bomen planten. Dat is goed voor de biodiversiteit, het vastleggen van CO2 en een mooie en gezonde woon- en werkomgeving voor ons allemaal.”

Samenwerken met milieu-Ngo’s

HP werkt wereldwijd samen met betrouwbare milieu-ngo’s die erkende experts zijn op het gebied van bosecosystemen. Trees for All is een van die ngo’s en draagt bij aan een duurzame wereld door het herstellen en aanplanten van bossen. De stichting heeft het CBF-keurmerk en een ANBI-status.
1 HP+ is beschikbaar op door HP geselecteerde printers.
2 Forest First is exclusief beschikbaar bij alle HP+ printers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HP
HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.