Marktplaats lanceert ‘Kopersbescherming’ voor gebruikers

Opvolger ‘Gelijk Oversteken’ maakt handelen eenvoudiger en zorgelozer

| Online Payment Platform | 3 min | 25 april 2022 16:43
Copyright: Online Payment Platform
Vandaag lanceert Marktplaats Kopersbescherming, een nieuwe dienst waarmee het handelsplatform haar gebruikers een optie biedt om met nog meer zekerheid te kopen en verkopen via het platform. De nieuwe service beschermt kopers wanneer het product niet of beschadigd aankomt of wanneer de inhoud van het pakket anders is dan afgesproken met de verkoper. Dankzij Kopersbescherming staat het geld van de koper veilig tot de aankoop is ontvangen en goedgekeurd.
Marktplaats investeert doorlopend in het nog leuker, makkelijker en veiliger maken van handelen op het platform. Marktplaats Kopersbescherming is de opvolger en vervanger van het voormalige ‘Gelijk Oversteken’ met een nog uitgebreidere en optimalere dienst die aansluit op de behoefte van haar gebruikers. De service wordt vanaf vandaag gefaseerd geïntroduceerd voor gebruikers van het handelsplatform. Na de uitrolfase die naar verwachting 1-2 weken duurt, is de service beschikbaar voor alle gebruikers. In tegenstelling tot bestaande vergelijkbare diensten, is Marktplaats Kopersbescherming een optionele dienst die verkopers en kopers op het platform naar eigen keuze aanbieden en afnemen. De koper betaalt hiervoor 5% van de overeengekomen aankoopprijs, voor de verkoper zijn er geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt Kopersbescherming?

Kopersbescherming wordt aangeboden en uitgevoerd door met betaalpartner Online Payment Platform (OPP). Bij gebruik van Kopersbescherming wordt het betaalde bedrag van de koper op de tussenrekening geplaatst van OPP. Zowel koper als verkoper ontvangen na betaling direct een bevestiging in Marktplaats Berichten waar zij via het Aankoop- of Verkoopoverzicht de status van de transactie kunnen volgen: van betaling en verzending tot ontvangst. Als de koper binnen zeven dagen na verzending meldt dat het pakket niet is aangekomen, beschadigd is of dat de inhoud van het pakket anders is dan afgesproken, wordt het geld vastgehouden en kan de koper het aankoopbedrag terugkrijgen. Laat de koper niets horen, dan krijgt de verkoper alsnog zijn geld.

Keuzevrijheid gebruiker

Annemarie Buitelaar, CEO van Marktplaats: “We vinden het belangrijk dat mensen prettig en gemakkelijk, maar ook zorgeloos en veilig handelen op ons platform. Daarom werken we doorlopend aan nieuwe en verbeterde diensten en mogelijkheden voor zowel kopers als verkopers op Marktplaats. Wij weten dat niet iedereen zich prettig voelt bij het vooruitbetalen van een product dat nog niet is opgestuurd. De koper heeft het product immers nog niet gezien of ervaren. Andersom geldt dat verkopers soms aarzelen een product op te sturen als er nog geen betaling is bijgeschreven. Een deel van onze gebruikers handelt daarom vooral in de buurt of rijdt langs om een product op te halen. Met Kopersbescherming behouden we de beste ingrediënten van ‘Gelijk Oversteken’ en vullen deze aan met uitgebreidere en extra zekerheden. Bijvoorbeeld door eventuele zorgen over de staat van het product zoveel mogelijk weg te nemen. Indien er iets niet in orde is met de aankoop, dan houdt onze betaalpartner het geld vast en bemiddelt tussen beide partijen om samen tot een oplossing te komen. Ook starten zij indien nodig extra onderzoek, bemiddelen bij geschillen, zijn beslissingsbevoegd en betalen de koper het aankoopbedrag terug wanneer die gelijk krijgt.”

Voordelen Kopersbescherming voor kopers

  • Geld staat veilig op een tussenrekening en de verkoper wordt pas uitbetaald wanneer het afgesproken product in orde is ontvangen.
  • Indien een product niet aankomt, beschadigd is of afwijkt van wat koper en verkoper met elkaar hebben afgesproken, kan de koper het aankoopbedrag terugkrijgen.
  • De koper regelt alles snel en simpel in de sectie ‘Berichten’.

Voordelen Kopersbescherming voor verkopers

  • Helpt verkoper bij bieden zekerheid en betrouwbaarheid.
  • Vergroten van het afzetgebied.
  • Gratis voor de verkoper.
  • Verkoper regelt alles snel en simpel in de sectie ‘Berichten’.
  • Veilig handelen, omdat verkoper rekeningnummer en telefoonnummer niet hoeft te delen met de koper.
Aanvullende details over de werking van Kopersbescherming en de situaties waarop Kopersbescherming van toepassing is, zijn te vinden op de Help & Info pagina van Marktplaats.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Online Payment Platform
Online Payment Platform is een platform-psp. Het bedrijf biedt gespecialiseerde betaaldiensten aan voor platformen en marktplaatsen.
Meer over Online Payment Platform
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.