Fenergo neemt Nederlandse regtech Sentinels over

Met Sentinels’ intelligente anti-witwasmonitoring technologie helpt Fenergo zijn klanten om criminele transacties op te sporen

| Sentinels | 3 min | 25 april 2022 19:42
Gewaardeerd
Afbeelding: Joost van Houten (l.) en Marc Murphy (r.) tijdens de ondertekening in het Fenergos kantoor te Dublin | Copyright: Fenergo
Fenergo, de toonaangevende leverancier van digitale oplossingen voor Know your Customer (KYC) en client lifecycle management (CLM), heeft de overname aangekondigd van het Nederlandse Sentinels. Deze regtech monitort transacties van financiële instellingen met behulp van intelligente technieken om zo het witwassen van geld op te sporen.

De transactiemonitoring-oplossingen van Sentinels zijn speciaal ontworpen om criminele transacties snel en op grote schaal op te sporen en te elimineren. Door de overname – voor een niet nader genoemd bedrag - heeft Fenergo deze oplossingen nu in eigen huis. Hierdoor kunnen financiële instellingen die gebruik maken van de diensten van Fenergo voldoen aan Know your Customer (KYC) eisen en anti-witwas-regelgeving (WWFT), terwijl ze hun klanten veilig en efficiënt onboarden. Dit heeft als gevolg dat ze sneller zaken kunnen doen.

Door de overname kan Sentinels versneld opschalen, haar wereldwijde aanwezigheid uitbouwen en is het bedrijf beter in staat om aan de behoeften van grotere financiële instellingen te voldoen. Dankzij de deal kunnen Fenergo’s klanten het transactiegedrag van hun cliënten continue monitoren. Hiermee worden de uitgebreide klantprofielen verder verrijkt. Dit leidt tot een rijker en continu begrip van klantenrisico’s.

De acquisitie vindt plaats in een tijd dat de sector te maken heeft met toenemende financiële criminaliteit, veranderende regelgeving, operationele inefficiënties en druk om een ​​betere klantervaring te leveren. Financiële instellingen geven daarom prioriteit aan investeringen die bijdragen aan een holistische en continue klantanalyse. Volgens onderzoek van Celent verwacht 63 procent van de financiële instellingen dat de budgetten voor de bestrijding van financiële criminaliteit en fraude zullen stijgen. 17 procent verwacht een stijging van meer dan 5 procent. De totale uitgaven voor AML- en KYC-technologie zijn sinds 2020 met 13 procent gestegen tot $ 10,7 miljard.

In een reactie op de deal zegt Marc Murphy, CEO van Fenergo: “Sentinels is voor ons de ideale match omdat we een gezamenlijk doel hebben: het oplossen van de toenemende compliance- en operationele uitdagingen waarmee financiële instellingen te maken hebben.”

Murphy: “Door transactiemonitoring toe te voegen aan onze bestaande oplossingen voor het onboarden van klanten en productcreatie, kunnen financiële instellingen het gedrag van klanten volgen en beoordelen en risico's voortdurend identificeren. Deze gezamenlijke benadering van financiële criminaliteit stelt ons perfect in staat om de toenemende compliance-uitdagingen waarmee financiële instellingen worden geconfronteerd, efficiënter aan te pakken.”

Joost van Houten, oprichter en CEO van Sentinels, voegt toe: “Hoewel de kosten voor compliance tot een onhoudbaar niveau stijgen, is het negeren van steeds geavanceerdere criminele activiteiten gewoonweg geen optie. Het is daarom absoluut noodzakelijk voor financiële instellingen om datasilo's te doorbreken en het klantrisico holistisch te beoordelen op het gebied van KYC en transactiemonitoring. De gecombineerde kracht van Fenergo en Sentinels helpt toonaangevende financiële instellingen en fintech-bedrijven om perfect te voldoen aan de complexe regelgeving en om financiële criminaliteit succesvol te bestrijden.”

De technologie van beide bedrijven is gebaseerd op cloud technologie. Sentinels - in 2019 samen met venture studio Slimmer AI gelanceerd - onderscheidt zich van andere transactiemonitoringsbedrijven door gebruik te maken van een combinatie van aanpasbare business rules, machine learning en netwerkanalyse. Deze aanpak vergroot de nauwkeurigheid van gedragsmatige klantrisicoprofielen en de detectie van financiële criminaliteit.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sentinels
Sentinels is een intelligente oplossing voor transactiemonitoring die is gericht op data-gestuurde compliance voor de financiële sector. Met een sterk technisch kernteam met meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten, heeft de pragmatische AI-aanpak van Sentinels een bewezen staat van dienst in het verbeteren van compliance-resultaten. Het veilige cloud-gebaseerde aanbod zorgt voor een hoog niveau van klantvertrouwen en voldoet aan dynamische wettelijke vereisten.
 
Meer over Sentinels
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.