Meltwater verkozen tot beste e-business bedrijf in Emerce100

Enige bedrijf in de categorie ‘Social’ die zes sterren wist te bemachtigen

| Meltwater | 3 min | 26 april 2022 19:08
Gewaardeerd
Afbeelding: Jelle van Jaarsveld, Regiodirecteur Benelux bij Meltwater | Copyright: Meltwater
Meltwater, het internationale all-in-one media monitoring platform, is verkozen tot beste e-business bedrijf 2022 binnen de categorie ‘Social’ in het Emerce100 imago onderzoek. Meltwater wist als enige in haar categorie 6 van de 7 sterren te bemachtigen. Het onderzoek wordt jaarlijks door Emerce uitgevoerd in samenwerking met Motivaction en Adformix, om te beoordelen hoe dienstverleners binnen de e-business en marketing branches presteren. Het onderzoek dient naast een mooie onderscheiding voor een winnende deelnemers, ook om consumenten te informeren over de bedrijfskwaliteit van deelnemende partijen.

De beoordeling werd gegeven door experts werkzaam op het gebied van online marketing, ICT en e-business. Deelnemende bedrijven werden onderverdeeld in 53 categorieën en beoordeeld op vier criteria: ‘kennis/know-how’, ‘prijs-kwaliteitverhouding’, ‘betrouwbaarheid’ en ‘flexibiliteit’. Daarnaast werd ook de Net Promoter Score (NPS) meegeteld, die laat zien in hoeverre de beoordelaars een bedrijf zouden aanraden aan vrienden of collega’s. Uiteindelijk werd een score verkregen op basis van een zevenpuntsschaal.

Beste e-business bedrijf: ‘Social’

Het van origine Noorse bedrijf werd opgericht in 2001 en is consistent marktleider gebleken op het gebied van online media monitoring. Na reeds drie keer te hebben meegedaan aan het Emerce100 imago onderzoek en voorgaande jaren een score van vier sterren te behalen, gaat Meltwater dit jaar met de grote winst naar huis. Meltwater is een van de eerste bedrijven ter wereld met social listening en social media analyses. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: Explore & Monitor, Engage & Influence, Distribute & Alert en Analyze & Report. Meltwater biedt bedrijven een digitale tool die zij kunnen gebruiken om de (online) wereld om hen heen beter te begrijpen en hierop in te spelen.

“Door veel te investeren in de innovatie van onze producten en te luisteren naar de wensen van onze klanten, hebben wij een sterke propositie voor social listening en sociale media analyse op de markt kunnen zetten. We zijn daarom ontzettend trots dat dit is opgemerkt met de eerste positie in de categorie ‘Social’, aldus Jelle van Jaarsveld, Regiodirecteur Benelux van Meltwater.

Emerce is sinds 1998 een belangrijk platform voor dienstverleners die opereren op het gebied van digitale marketing, media en e-business. De Emerce100 deed in 2005 haar intrede en is sindsdien niet meer weg te denken uit het medialandschap. Waar vroeger 100 bedrijven meededen aan de Emerce100 is dit aantal, mede dankzij de harde groei van e-business, exponentieel gegroeid.

State of Social Media

Meltwater heeft in het begin van 2022 een onderzoek gedaan waarbij het bedrijf gebruik maakte van hun eigen tool. Het internationale onderzoek met de titel ‘State of Social Media’ gaat over de status van sociale media anno 2022. Het rapport biedt inzicht in de bevindingen van meer dan 3000 marketing- en communicatieprofessionals wereldwijd over het huidige gebruik van sociale media en online trends. Aan de hand hiervan wil Meltwater de nieuwste ontwikkelingen rondom sociale media definiëren en delen, maar ook marketeers informeren over hoe maximale inzet van sociale media mogelijk gemaakt kan worden. Jelle van Jaarsveld, Regiodirecteur Benelux van Meltwater, heeft hier in samenwerking met Emerce100 een interview over gegeven.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Meltwater
Met 20 jaar ervaring op het gebied van online media monitoring is Meltwater wereldwijd marktleider op het gebied van Media Intelligence en Social Analytics. Meltwater helpt de kloof tussen de afdelingen Public Relations, Communicatie en Marketing te overbruggen met een alles-in-één oplossing aangedreven door AI-gedreven inzichten. 's Werelds meest gerespecteerde merken vertrouwen op Meltwater om hun marketing- en communicatiestrategieën en uitvoerende besluitvorming te ondersteunen. Meltwater is een echt wereldwijde partner met lokale customer success teams.
Meer over Meltwater
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.