Flex IT benoemt Andreas Mayer tot nieuwe CEO

Mayer neemt roer over van Leon Timmermans na voltooiing acquisitie van MKCL

| Flex IT | 4 min | 28 april 2022 10:23
Gewaardeerd
Afbeelding: Andreas Mayer, CEO van Flex IT | Copyright: Flex IT
Flex IT, één van de grootste Europese specialisten in IT Lifecycle Management, heeft Andreas Mayer benoemd tot haar nieuwe CEO. Hij treedt in de voetsporen van Leon Timmermans, die tot juli in een adviserende rol aan het bedrijf verbonden blijft om een goede overdracht te waarborgen. Mayer was tot voor kort Managing Director van MCKL, een toonaangevende Europese demo partner, die eerder deze maand door Flex IT is overgenomen met de ambitie het aanbod op het gebied van demo services en Circulaire IT in Europa uit te breiden.

“In de afgelopen vijf jaar heeft Flex IT een sterke ontwikkeling doorgemaakt en ik ben er trots op dat ik het bedrijf naar verdere groei heb mogen leiden. Ik draag het stokje met veel vertrouwen over aan Andreas. De acquisitie van MCKL heeft van ons beiden veel commitment gevraagd en het is duidelijk dat we dezelfde ambities en ideeën delen. Nu we deze overname met succes hebben voltooid, is voor mij persoonlijk het moment aangebroken een nieuwe fase in mijn carrière in te luiden en met de aanstelling van Andreas kan ik de organisatie in goede handen achterlaten”, aldus voormalig CEO Leon Timmermans.

“Ik wil mij verder richten op het (her)opbouwen van bedrijven op basis van een duurzame strategie.. Dat is wat mij inspireert en iedereen die met mij heeft samengewerkt, weet dat ik in staat ben om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken gedurende deze opbouwfase. Ik zal in de komende tijd nauw met Andreas samenwerken om hem waar nodig met advies te ondersteunen, maar ik ben ervan overtuigd dat Flex IT veel voordeel zal hebben van zijn enorme staat van dienst.”

Lange staat van dienst in IT-sector

Andreas Mayer heeft meer dan 25 jaar ervaring in de Europese IT-sector en was onder meer werkzaam bij IBM, Lenovo en HP. Voordat hij als CEO aantrad bij MCKL, was Mayer Senior Director EMEA van HP en werkte hij ruim veertien jaar in verschillende leidinggevende functies bij Lenovo. In zijn laatste functie was hij werkzaam als Managing Director Benelux van Lenovo. Zijn internationale staat van dienst is van grote waarde in zijn nieuwe rol als CEO van Flex IT.

“Ik kijk er naar uit om voort te bouwen op het succes dat door Leon is bereikt door zijn voortdurende focus op het belang van duurzaamheid en circulaire IT. Het bedrijf heeft tijdens de pandemie onder uiterst moeilijke omstandigheden een significante groei doorgemaakt en aangetoond dat de keuze voor circulaire IT-producten een logische ontwikkeling is die terrein wint”, aldus Andreas Mayer. “We zien nu dat EU-lidstaten steeds meer in deze richting bewegen. Dat geldt ook voor bedrijven - en niet alleen leveranciers en vendoren - en ook de behoefte onder klanten neemt toe. Steeds meer bedrijven hebben een strategie op het gebied van duurzaamheid en willen klanten, medewerkers en investeerders laten zien dat het niet bij woorden blijft, maar dat zij concrete stappen zetten. Zij willen hierover aan het eind van het jaar rapporteren in hun MVO-jaarverslag en dat is een dynamiek die in de komende jaren alleen maar sterker zal worden. Flex IT bevindt zich in een uitstekende positie om in deze behoefte te voorzien en organisaties te helpen die van de inkoop van circulaire IT de nieuwe standaard willen maken.”

Doordat de levensduur van IT-hardware nu slechts drie tot vijf jaar bedraagt, blijft de jaarlijkse IT-afvalberg zich opstapelen. De sleutel zit volgens Mayer in het verlengen van deze levenscyclus naar minstens vijf tot tien jaar, zodat de milieubelasting drastisch kan worden teruggedrongen. “Mijn aantreden als CEO zal geen grote koerswijzigingen tot gevolg hebben, omdat ik geloof dat we op de goede weg zijn. Ik wil voortbouwen op wat we hebben bereikt en nieuwe stappen zetten om te kunnen anticiperen op de veranderende mindset als het gaat om circulaire IT.”

Duurzaamheid

Timmermans ziet voor zichzelf in de toekomst een duidelijke rol weggelegd op het gebied van eigen ondernemerschap en duurzaamheid. “Deze rol zal zijn gebaseerd op een combinatie van duurzaamheid, afvalreductie en circulariteit. Dat zijn in de afgelopen vijftien jaar de belangrijkste pijlers van mijn loopbaan geweest. Ik zie ernaar uit te ontdekken welk nieuw hoofdstuk ik zal openslaan en ik wens Andreas en het hele team van Flex IT veel succes. Ik ben ervan overtuigd dat zij het goede werk dat we in de afgelopen jaren hebben gedaan, zullen voortzetten.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Flex IT
Flex IT Distribution is al meer dan 15 jaar gespecialiseerde distributeur voor IT-Resellers in Europa. Met een duurzaam productportfolio helpt FlexIT resellers alternatieven te bieden voor de nieuwste apparatuur, zodat zij zich kunnen onderscheiden in hun aanbod aan eindgebruikers. Omdat de producten circulair zijn, zijn ze dus beter voor het milieu en zijn ook meestal voordeliger. 
Meer over Flex IT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.