Facilicom Group kiest Conclusion als partner voor datagedreven transformatie

Transformatie naar nieuwe IT-omgeving legt verder fundament voor datagedreven werken

| Conclusion | 3 min | 28 april 2022 10:26
Copyright: Conclusion
IT-dienstverlener Conclusion en facilitair dienstverlener Facilicom Group zetten de volgende stap in hun partnership. Conclusion heeft per 1 april de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse IT-operatie overgenomen en vangt parallel aan met de transformatie naar een nieuwe werkomgeving. Het vernieuwde partnership is gesloten met het oog op de ingezette IT-strategie van Facilicom Group.

Het belangrijkste speerpunt in de samenwerking is het mogelijk maken van de versnelde transitie naar datagedreven werken. Hiertoe wordt eerst het IT-fundament op orde gebracht, met veel aandacht voor digitalisering en ontzorging. De IT-ondersteuning omvat alle eindgebruikers van Facilicom Group en haar labels in Nederland en België. Facilicom Group neemt daarnaast sinds 2019 applicatiediensten af van Conclusion.

Pieter Zeestraten, CIO bij Facilicom Group: “In onze strategie hebben we gedefinieerd dat techniek een belangrijke pijler is, daar hoort een goede, betrouwbare en innovatieve partner bij. Die hebben we in Conclusion gevonden.”

Eindgebruiker centraal

Om de IT-agenda van Facilicom Group waar te maken, is de transitie naar een betrouwbare, veilige en toekomstvaste IT-omgeving cruciaal. Conclusion gaat hierbij ontzorgen met toekomstvaste Modern Workplace-, Cloud- en Netwerkdiensten, allemaal gebaseerd op bewezen cloudtechnologie en marktstandaarden. Daarnaast is Conclusion verantwoordelijk voor de volledige Customer Care, service-integratie en regie over de totale IT-keten van Facilicom Group. De inrichting van de IT-omgeving is personagedreven, waarbij beleving van de eindgebruikers vooropstaat.

Datagedreven werken

Binnen Facilicom Group loopt het programma datagedreven werken. De focus op datagedreven werken is een belangrijke driver in de businessstrategie van Facilicom Group, om doorlopend onderscheidende en klantgedreven dienstverlening te leveren en ontwikkelen. Hiervoor is actueel inzicht in de ontwikkelingen in de wereld, de bedrijfsvoering en wensen van klanten essentieel. Daarnaast dwingt de krapte op de arbeidsmarkt Facilicom Group om haar medewerkers beter te ondersteunen.

Zeestraten: “We willen onze medewerkers zo goed als mogelijk ondersteunen in hun werk. Datagedreven werken gaat daarbij helpen. Ter illustratie, wij helpen onze klanten met het beheren van hun gebouwen. Bijvoorbeeld met het monitoren van ruimtes en de aanwezigheid van mensen door middel van sensors. Met de data van deze sensors kunnen we energie besparen door geen ruimtes te verwarmen of schoon te maken waar geen mensen aanwezig zijn, of de luchtkwaliteit meten en verbeteren, wat een belangrijke randvoorwaarde is voor gezond werken. Ook willen we met deze data voor klanten voorspellingen doen, bijvoorbeeld op het gebied van energieverbruik of het voorkomen van storingen aan installaties. Daar hebben onze klanten én onze collega’s elke dag plezier van. Conclusion heeft zich de afgelopen drie jaar bewezen als volwassen partner op het gebied van SAP, AFAS, low-code en projectmanagement en helpt ons door concrete en bruikbare oplossingen te realiseren in onze complexe omgeving. Een voorbeeld is het implementeren van een oplossing voor tijd- en reiskostenregistratie die uiteindelijk gebruikt gaat worden voor ruim 25.000 medewerkers van Facilicom Group.”

Eugene Reijgersberg, Concerndirectie bij Conclusion: “We zijn trots op de uitbreiding van dit duurzame partnership met een mooi bedrijf als Facilicom Group. Het is een organisatie die midden in de maatschappij staat, wat aansluit bij onze focus op het ondersteunen van maatschappelijk relevante organisaties in de digitale transformatie middels IT-services. Daarnaast passen de bedrijven qua DNA heel goedt bij elkaar; we zijn beide mensgerichte organisaties. Het is een gezamenlijk commitment, waarbij eindgebruikersbeleving bovenaan onze agenda staat en we daarnaast IT inzetten als enabler voor Facilicom Group. We gaan met veel enthousiasme onze samenwerking verder uitbouwen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Conclusion
Conclusion is de naam van ons unieke ecosysteem. Een ecosysteem op het vlak van Business Transformatie en IT Services. We zijn er voor startups, groeiers en gevestigde namen: we initiëren, faciliteren, ontwikkelen, onderhouden en innoveren. En dat op continue basis, want de wereld verandert voortdurend. Digitale Transformatie zit in onze genen. Net als aandacht voor het menselijke. Want IT gaat ook om draagvlak. Zo zijn we dagelijks bezig met problemen op te lossen voor onze klanten en nieuwe kansen samen te verzilveren.
Meer over Conclusion
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.