Jamf introduceert holistisch endpoint securityplatform

‘Apple-First’ organisaties kunnen hun werknemers een veilige en consumentvriendelijke omgeving bieden

| Jamf | 3 min | 28 april 2022 12:53
Copyright: Jamf
Jamf, de standaard in Apple Enterprise Management, heeft nieuwe technologieën gedemonstreerd waarmee ‘Apple-First’ organisaties hun werknemers een veilige en consumentvriendelijke omgeving kunnen bieden.

“Organisaties zouden in de werkomgeving van vandaag niet hoeven te kiezen tussen security en gebruiksgemak. Daarom hebben we de securitymogelijkheden uitgebreid van onze zakelijke en consumentvriendelijke security-oplossingen die onze klanten kennen en waarderen”, zegt Wouter Goed, Senior Regional Manager Benelux. “We hebben opnieuw nagedacht hoe we ervoor kunnen zorgen dat endpoint security voldoet aan alle behoeften van de moderne onderneming. We willen dat organisaties met vertrouwen hun devices de wereld in kunnen sturen, voorzien van optimale basisconfiguraties die malware kunnen detecteren en tegenhouden, en die beschikken over preventieve maatregelen om te voorkomen dat aanvallen zoals phishing de productiviteit van werknemers beïnvloeden.”

Jamf heeft de volgende nieuwe functionaliteit aangekondigd:

Verbeteringen in Jamf Protect, waarmee Jamf het enige uitgebreide endpoint- en netwerkbeveiligingsplatform is dat specifiek voor Apple is ontworpen

Jamf heeft nieuwe endpoint securitytechnologieën voor macOS aangekondigd, om alle tools die een organisatie nodig heeft in één platform te bieden, om te zorgen voor een ​​goede device-hygiëne, om aanvallen te detecteren en om te voorkomen dat malware endpoints in gevaar brengt. Ook binnenkomende dreigingen, zoals phishing aanvallen, worden gedetecteerd en tegengehouden voordat ze gebruikers of devices in gevaar brengen. Enkele verbeteringen in Jamf Protect:
  • Preventie van netwerkdreigingen: de meest succesvolle strategie is voorkomen dat dreigingen macOS devices bereiken. Om te voorzien in de groeiende behoefte aan dreigingspreventie op macOS, heeft Jamf zijn endpoint security voor macOS uitgebreid met detectie van signalen uit het netwerk die kunnen duiden op een gecompromitteerd device (‘Indicators of Compromise’).
  • Krachtige analyse: uitgebreide logregistratie van zowel endpoint- als netwerksecurity events helpt securityteams om gedetecteerde dreigingen te isoleren en te verhelpen. Ze kunnen incidenten onderzoeken met behulp van data op zowel het device als van het netwerk, voor meer inzicht in hun omgevingen.
  • Verwisselbare opslag: controle van verwijderbare opslag (USB-sticks, externe harddisks, etc.) zorgt ervoor dat gevoelige bedrijfsgegevens alleen op versleutelde USB-opslagmedia kan worden opgeslagen. Dit biedt bescherming tegen zowel fysiek verlies als tegen ongeoorloofde toegang tot de daarop bewaarde gegevens.

Nieuwe app voor eindgebruikers: Jamf Trust

In mei verschijnt Jamf Trust. Dit is een intuïtieve app voor eindgebruikers, waarmee ze makkelijk workflows voor Jamf’s securityproducten kunnen gebruiken, zoals Jamf Threat Defense, Jamf Safe Internet, Jamf Data Policy en Jamf Private Access. Jamf Trust biedt gebruikers krachtige securitymogelijkheden, zonder impact op de prestaties of productiviteit van het device. Jamf Trust komt beschikbaar voor iOS, iPadOS, macOS, Android en Windows.

Jamf Safe Internet: krachtig en veilig leren met Apple

Jamf Safe Internet combineert functies voor contentfiltering en preventie van netwerkdreigingen om schadelijke inhoud en aanvallen te blokkeren, zodat studenten en leerlingen overal veilig kunnen leren. Daarbij gaat het onder andere om bescherming tegen malware en phishing. Jamf Safe Internet maakt gebruik van een uitgebreide database voor het filteren van content en bevat lichtgewicht technologie om resultaten te filteren, zonder daarbij de privacy van studenten en leerlingen te schenden en zonder impact op de leerervaring die Apple-devices bieden. Jamf Safe Internet komt deze zomer beschikbaar voor macOS en iOS.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Jamf
Jamf, de standaard op het gebied van Apple Enterprise Management, breidt de bekende Apple-ervaring uit naar bedrijven, scholen en overheidsinstellingen, met zijn software en via Jamf Nation, ’s werelds grootste online community van IT-beheerders die zich specifiek focussen op Apple. 
Meer over Jamf
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.