Okta sluit strategische Endpoint Protection & Management-partnerships met o.a. Tanium

Nieuwe integraties bieden devise risk-signalen in de Okta Identity Cloud

| Tanium | 2 min | 01 april 2020 19:46
Okta Inc. kondigt nieuwe, strategische partnerships aan met vooraanstaande endpoint protection & management-leveranciers Tanium, VMware Carbon Black en Crowdstrike. De nieuwe integratiepartnerships zorgen voor een brede set aan device risk-signalen naar de Okta Identity Cloud waardoor bedrijven endpoint risk detection kunnen combineren met gebruikersidentiteiten voor ongeëvenaarde toegangsbeveiliging. Deze integraties, die mogelijk zijn via de nieuwe Okta Verify-applicatie en de Okta Devices Platform Service, leiden tot verbeterde risicoanalyses en beslissingen of mensen toegang krijgen in een Zero Trust-omgeving.

“Het is duidelijk dat de beveiliging van een modern bedrijf erom vraagt buiten de perimeter te denken en te accepteren dat mensen tegenwoordig anders werken”, zegt Todd McKinnon, Chief Executive Officer van Okta. “Okta wil iedereen in staat stellen elke technologie op een veilige manier te gebruiken. Onze nieuwe partnerships met endpoint security-bedrijven waaronder Tanium, VMware Carbon Black en Crowdstrike zorgen voor innovatieve manieren om echte Zero Trust-beveiliging mogelijk te maken. Door device risk-signalen naar de Okta Identity Cloud te sturen kunnen we echt goede risicoanalyses doen die diepe inzichten in het apparaat combineren met de user-centric inzichten van Okta wat uiteindelijk resulteert in een veiligere omgeving voor onze klanten.”

“De transitie naar clouddiensten, gecombineerd met werknemers die steeds vaker op afstand werken, betekent dat het IT-netwerk, zoals we dat ooit hadden, niet langer bestaat”, zegt Peter Constantine, Chief Product Officer bij Tanium. “Om echt veilig te blijven moeten bedrijven niet alleen de identiteit van een gebruikers verifiëren, maar ook de gezondheid en beveiliging van het apparaat dat daarbij wordt gebruikt, voordat toegang wordt verleend tot gevoelige data. Tanium en Okta combineren identity and access management met unified endpoint management en security waarmee bedrijven kunnen beslissen welke apparaten toegang hebben tot kritieke data, diensten en applicaties, met optimaal inzicht in de endpoints.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Tanium

Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.